De vrijwilligers van Museum de Griffioen in passend kostuum
De vrijwilligers van Museum de Griffioen in passend kostuum Foto:

Lezing in Museum de Griffioen

DELFT - Op zondagmiddag 11 augustus kan in Museum de Griffioen, Koornmarkt 66, een lezing worden bijgewoond over 3 beroemde Delftenaren die op medisch gebied belangrijk zijn geweest in de Delftse Gouden Eeuw.

Heeft u altijd al wat meer willen weten over Reinier de Graaf, naamgever van het ziekenhuis? Weet u welke Delftenaar bijna het Pronkstuk van Nederland op zijn naam kon schrijven? En wie was Pieter van Foreest? Bezoek dan de lezing met rondleiding. De lezing duurt ongeveer 40 minuten en wordt verzorgd door de museumvrijwilligers. De rondleiding daarna ongeveer 1 tot 1½ uur duren

Aanmelden
De middag begint om 14.00 uur. Er wordt koffie en thee geschonken. Her museum kan maximaal 25 personen ontvangen en daarom worden geïnteresseerden verzocht zich voor deze avond aan te melden via mail: info@museumdegriffioen.nl of telefonisch: 015 2120941. De kosten zijn 5 euro per persoon. Let op: Deze lezing en rondleiding zal ook worden gehouden op maandag 9 september, aanvang: 19.30 uur.

Open Dag
Eens per kwartaal is Museum de Griffioen open voor individuele bezoekers. De eerstvolgende Open Dag is zondag 6 oktober. Dan is het museum van 13.00 tot 16.30 uur te bezoeken. Entree: 6 euro per persoon. In het oude centrum van Delft aan de Koornmarkt 66 is een unieke verzameling oude medische en verpleegkundige instrumenten te zien. Dit in combinatie met een historische apotheek en een kamer gewijd aan Delftenaar Reinier de Graaf. De collectie geeft een prachtig beeld van de ontwikkeling in de geneeskunde. De collectie is samengebracht door broer en zus Griffioen, de oprichters van het museum.
N.B.: Na de zeer geslaagde Open Monumentendag van 2018 doet Museum de Griffioen ook weer mee aan de editie van 2019, daarom zijn wij op zondag 15 september open voor bezoek!