Het Varend Corso -of de pakschuit- is goed te zien aan de Hooikade / Plein Delftzicht.
Het Varend Corso -of de pakschuit- is goed te zien aan de Hooikade / Plein Delftzicht. Foto:

'WOW'-factor vaart langs in Delft!

DELFT Op zondagmiddag 4 augustus doet het Varend Corso Delft weer aan.

Op deze dag zullen zo'n 40 schepen opgemaakt met bloemen, groenten en fruit door de Delftse wateren varen. De boten meren rond 14.15 uur aan bij de Hooikade en Scheepmakerij; de eerste boten vertrekken weer rond 15.30 uur. Net als vorig jaar varen de schepen via de Buitenwatersloot richting de Zuidkolk. Het Varend Corso is een evenement dat jaarlijks veel bezoekers trekt, niet alleen uit Delft en omgeving, maar ook ver daar buiten. Om dit bezoek op te luisteren en het Varend Corso hartelijk welkom te heten, is er van alles te doen.

Viswijvenkoor
Om vooraf in de stemming te komen, zal een Viswijvenkoor optreden bij het monument op Plein Delftzicht. Het eerste optreden zal om 12.00 uur zijn. Voor het Werfpad hoek Scheepmakerij treedt het Delfts Dansorkest op. Delfts eerste varende monument, de Pakschuit Nooit Gedacht, ligt bij de Witte Tjalk, ter hoogte van Scheepmakerij 8. Hier wordt informatie verstrekt over de restauratie van dit schip en je kunt vragen naar de mogelijkheden voor het maken van vaartochten met de Pakschuit.

Watertaxi
Op de Scheepmakerij kunnen kinderen grote bellen blazen en bij het Olijfje kunnen bezoekers wat te eten en te drinken kopen. Bij Mr. Gelati op de Hooikade kun je aankloppen voor heerlijk Italiaans ijs. De watertaxi brengt de bezoeker weer kosteloos van de Hooikade naar de Scheepmakerij en terug. Voor een speciaal tarief kunt u na het Varend Corso naar de binnenstad varen. Omwonenden worden verzocht om op 4 augustus hun auto elders in de wijk te parkeren, zodat iedereen de boten goed kan bekijken. Voor vragen kunt u contact opnemen met Nico Seip: nico@seip.nl 06-51914812 of Nico van Soldt: njvansoldt@ziggo.nl 015-2575237. Een gezellige dag gewenst!