De 18 man sterke begeleiding van de tenniskampweek in Groesbeek
De 18 man sterke begeleiding van de tenniskampweek in Groesbeek Foto:

Jeugd TV De Delftse Hout op tenniskamp

DELFT - Ieder jaar in de eerste week van de zomervakantie gaan de jongste tennissers, leeftijd 6 tot en met 16 jaar, van TV De Delftse Hout op jeugdkamp.

Dit keer logeerden ze van maandag tot en met vrijdag op een camping in Groesbeek, in een grote groepsaccommodatie.

Begeleider Fabian Stoelinga: "Het gaat in deze week vooral om het hebben van een hele hoop lol. Ondanks het warme weer proberen we de jeugd op leuke activiteiten te trakteren. Maandag deden we een kennismakingsspel en er werden 'Rode Draad'-groepjes samengesteld. Dat is een terugkerend fenomeen: de Rode Draad. Gedurende de hele week krijgen de groepjes aanwijzingen bij verschillende activiteiten om bij het eindspel op donderdag de ontvoerder van de vermiste Rogier Vernederer te kunnen ontmaskeren. 's Avonds was er een leiding-battle, om de begeleiders beter te leren kennen. Deze gaan aan de hand van ludieke spelvormen de strijd met elkaar aan, zoals een sprintje trekken gewapend met een eetlepel vol skittles."

Racketlon
"Dinsdag hebben we vroeg in de ochtend getennist en aan racketlon gedaan, verschillende spellen waar je een racket bij gebruikt: beach tennis, badminton etc. In de middag deden we minute-to-win-it spelletjes. Ook op woensdag werd de ochtend op deze manier ingevuld. In de middag waren ze vrij, dus dat betekende zwemmen! De dag eindigde met een spel 'Beat the ghost'. Dan lopen ze een parcours en als ze een spook tegen komen moeten ze een kort spelletje spelen. Tussendoor kunnen ze ook op andere ghosts stuiten. Nee, ik liep niet voor spook. Ik beperkte me tot 'coördinerende taken'....De donderdag begon met een kort tennistoernooitje. In de middag stond het eindspel op het programma: 'Het Mysterie In Groesbeek', op zoek naar Rogier. 's Avonds hadden we casino night en een bonte avond, afgesloten met een disco. De winnaars van het Rode Draad-spel, 'De Groesbeekse Speurders' onder leiding van Pippa en Swen, kregen de prachtige wisselbeker overhandigd. Vrijdag is het inpakken, de auto in en op naar het Caribabad in Gorinchem. Elke keer vaste prik op de terugweg, nog lekker drie uurtjes zwemmen en heerlijk ravotten of in mega-glijbanen naar beneden suizen."

Escape rooms
Tussendoor moesten de jonge tennissers ook nog proberen te ontsnappen uit drie escape rooms, die door de begeleiding waren gebouwd op het terrein, elk met hun eigen thema. "Ja, en eigenlijk een week na terugkomst duiken we alweer de boeken in voor een nieuwe locatie voor het volgende jaar. Want dat is het moeilijkste, het vinden van de juiste locatie. Die moet alles bij elkaar bevatten: tennisbanen op loopafstand, onderdak voor velen, bos, grasveld, zwembad en een grote keuken. Deze week hebben 2,5 man bijna continue voor de groep staan koken. Wat er op het menu stond? Macaroni, nasi, een BBQ en heerlijke Mexicaanse wraps. Ga er maar aan staan voor zo'n grote groep van 42 kinderen en 18 man begeleiding! Enfin, allemaal tevreden gezichten. Missie geslaagd, op naar editie 18 in 2020!"