De ondertekenaars van het Pact tegen Armoede broederlijk tesamen voor een staatsieportret (Foto: Koos Bommelé)
De ondertekenaars van het Pact tegen Armoede broederlijk tesamen voor een staatsieportret (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Pact tegen Armoede: geen woorden, maar daden!

DELFT - Samen de krachten bundelen en doen! Wist u dat onze stad en ook in Midden-Delfland flink wat maatschappelijke betrokken bedrijven en initiatieven zijn, die van harte en dus met veel plezier samen uitdagingen oppakken?

Er zijn echt veel zaken zoals kennis, spullen, regelingen, enthousiaste vrijwilligers en ruimte die momenteel nog niet voldoende benut worden. Het is echter wel de kunst om elkaar snel te vinden en tot actie te komen.
Vaak is het een wirwar om elkaar te vinden of zijn we niet op de hoogte wat we voor elkaar kunnen betekenen. Het draait eigenlijk altijd om de juiste mensen kennen, de wil om samen te werken en geen woorden maar daden!

Pact tegen Armoede
Op 15 mei jl. hebben een groep maatschappelijk betrokken organisaties en bedrijven (zie foto) en wethouder Karin Schrederhof namens de gemeente Delft opnieuw hun handtekening gezet onder Het Pact tegen Armoede. Daarmee hebben ze weer bewust ja gezegd tegen de samenwerking om armoede en uitsluiting aan te pakken.De aangesloten organisaties van het Pact komen in ieder geval een keer per kwartaal bij elkaar om concrete zaken op te pakken en te regelen en dus matches met elkaar te maken met gesloten beurs.

Op donderdag 19 september van 16.00 uur -17.30 uur is er weer een bijeenkomst voor de aangesloten bedrijven en maatschappelijke organisaties. Deze keer is het thema 'Statushouders'. Bij andere bijeenkomsten zijn de thema's gericht op andere groepen in onze samenleving zoals Jongeren, Senioren, Laaggeletterden enz.

Wilt u als bedrijf of organisatie ook een keer deelnemen?
Mail naar info@delftseuitdaging.nl
Wij zijn actief in de organisatie van de bijeenkomsten en leggen de verbinding voor u met het Pact. Dus, gewoon doen!