IJssalon Luciano, nu ook aan het Marktplein in de binnenstad! (Foto: Koos Bommelé)
IJssalon Luciano, nu ook aan het Marktplein in de binnenstad! (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

IJssalon Luciano nu ook op de Markt!

DELFT - IJssalon Luciano opende vorige week een tweede vestiging in Delft, aan de Markt 4, in het oude pand van fotograaf Leo den Ouden, een rijksmonument.

Eigenaar Djordy Dijkgraaf (24) draait al overuren. "Bij deze temperaturen gaat een ijsje er natuurlijk wel in. Zeker als het ijs is van een echte meester ijsbereider, Luc Blok uit Wassenaar, de naamgever van de ijssalon. Onze 1e vestiging, aan de Vrijheidslaan 8, ging op 30 maart 2018 open. Die heeft in anderhalf jaar tijd al aardig naam gemaakt en we hopen natuurlijk dat dit ook voor de binnenstad gaat gelden met ons tweede 'kindje'. De ijsvoorraad wisselt per verse aanvoer van ingrediënt. Aan de Markt hebben we 24 soorten ijs, aan de Vrijheidslaan zijn dat er 32. IJsbereider Luc is een echte vakidioot met passie voor zijn vak. Hij volgt de seizoenen om alles zo vers mogelijk te kunnen bereiden. Meloenijs tijdens het meloenseizoen en nu voert peer en ananas de boventoon. Maar natuurlijk zijn andere smaken zoals caramel-brownie, cantucinni-amaretto of stroopwafel ook niet te versmaden. Een bolletje ijs kost 1,30 euro. Als je voor voordeel wilt gaan, bijvoorbeeld een heerlijk toetje na de BBQ, neem dan een liter: 18 bolletjes voor slechts 15,50 euro.
Voor het 2e jaar op rij krijgen de bezorgers van de Delft op Zondag een gratis ijsje van ons. Die jongens en meiden hebben het niet makkelijk met deze weersomstandigheden, daarom willen we wat terug doen. Bij IJssalon Luciano hebben we een nostalgische ijswagen voor in de verhuur. Een leuke gimmick voor bruiloften, grote verjaardagen of tijdens de pauze. Wil je deze huren? Vraag dan een offerte aan via de site. Tot ziens op ons terras met prachtig uitzicht voor ijs of een lekker kopje koffie!" IJssalon Luciano Delft, Markt 4.
https://www.ijssalonluciano.nl/delft