Het imponerende Wessex Youth Orchestra, te zien in de Maria van Jessekerk
Het imponerende Wessex Youth Orchestra, te zien in de Maria van Jessekerk Foto:

Wessex Youth Orchestra in Maria van Jessekerk

DELFT - Op vrijdagmiddag 2 augustus, aanvang: 15.00 uur, verzorgt het Wessex Youth Orchestra een concert in de Maria van Jessekerk.

Op het programma staan Mozarts Overture uit Marriage of Figaro; van Haydn: Cello Concerto in C Major, met als solist Hannah McFarlane (docent cello); van Bizet: delen van L'Arlesienne Suites 1 & 2.
Het Wessex Youth Orchestra, bestaande uit 55 leden in de leeftijd van 11 tot 19 jaar, is het grootste onafhankelijk jeugdorkest van de westkust van Engeland. De dirigent is Susanna Riddell. Het orkest bestaat al meer dan 48 jaar en treedt regelmatig op in Engeland en Europa, zoals in Wenen, Keulen, Koblenz en Baden-Baden. Jaarlijks toeren zij door Europa.
Het orkest heeft sterke banden met het Bournemouth Symphony Orchestra en het London Philharmonic Orchestra. Als gevolg van deze contacten worden ervaringen uitgewisseld en worden de leden door professionele orkestleden gecoacht. Dit resulteerde in het regelmatig behalen van prestigieuze prijzen waaronder de 'Music for Youth's National Partnership Award 2016'. Het Wessex Youth Orchestra wordt gezien als een van de succesvolste regionale jongerenorkesten van vandaag in Engeland.
De toegang is gratis, wel is er een deurcollecte.