Er heerst altijd een gemoedelijke sfeer op het gratis toegankelijke Waterpop (Foto: Jolanda van Wijhe)
Er heerst altijd een gemoedelijke sfeer op het gratis toegankelijke Waterpop (Foto: Jolanda van Wijhe) Foto: J.M.van Wijhe

Waterpop: uitje voor het hele gezin!

WATERINGEN - Zaterdag 10 augustus staat de 42e editie van Waterpop op de agenda. Het gezellige festival voor het hele gezin vindt plaats in het Hofpark in Wateringen.

Traditiegetrouw opent het festival om kwart over twaalf met een kinderact. Er is een kinderhoek waarin geknutseld en muziek gemaakt kan worden en straattheater dat verbaast en laat lachen. Het festival heeft een sterke formule in handen en gaat daar ervaren mee door. De ruim 400 vrijwilligers die het festival organiseren zijn door de wol geverfd. Velen van hen helpen al jaren mee. Een typisch gevalletje dorpse saamhorigheid.

Publiek van overal
Maar dorps is het festival zeker niet. Van heinde en verre komt het publiek op het gratis festival af. Waterpop staat namelijk garant voor een sterke muzikale programmering. Met verrassende nieuwe artiesten, waarvan we vaak later nog meer horen. Dit jaar speelt bijvoorbeeld Moncrieff uit Ierland, begonnen als achtergrondzanger bij Adele. De verwachtingen rond deze soulzanger zijn hooggespannen. Het Nederlandse Tape Toy is ook nieuw, maar speelt dit jaar al op vele grote en kleine festivals in ons kikkerlandje. Met hun vrolijke Bubble Grunge krijgen ze elk publiek in beweging, dus dat voorspelt veel goeds. Naast jong talent valt er ook te genieten van Channel Zero uit Belgiƫ. Deze metalband, groot in de jaren '90, treedt nog maar af en toe op. Een unieke kans dus om deze ruige heren te zien. Dit jaar heeft Waterpop Bo Saris en zijn band geboekt. Al jaren bekend om zijn soulvolle sound. De gezellige kinderhoek wordt ingevuld door Stichting Kwest en Phoenix Wateringen. Jong en oud kan zich ook vergapen aan straattheater van Team Sfeerbeheer. De steltlopers van Steampunk lijken van een andere planeet te komen. Kortom, een gezellig en gratis toegankelijk festival voor jong en oud!