Nostalgische plaatjes bij de bibliotheek Den Hoorn!
Nostalgische plaatjes bij de bibliotheek Den Hoorn! Foto:

Oude dorpsfilm van Den Hoorn bij bibliotheek

DEN HOORN - Op woensdag 14 augustus, van 10.30 uur - 11.45 uur, vertoont Henk Groenendaal in de bibliotheek een dorpsfilm van Den Hoorn uit 1959.

De film werd gemaakt door het bedrijf van Johan Adolfs uit Enschede op 14 mei 1959. Met zoveel mogelijk close-ups van oude en jonge mensen (geen kinderwagen werd overgeslagen), veel schoolkinderen, verenigingen en bedrijven, is dit een prachtig en herkenbaar tijdsbeeld uit de zestiger jaren.

Padvinderij
De organiserende vereniging, de padvinderij Den Hoorn, had van tevoren een heel dagprogramma opgesteld, zodat het filmen zonder hindernissen zou verlopen. De Hoornseweg, de veiling, de Hoornsekade, de Dijkhoornseweg en de Woudseweg komen goed in beeld. Ook het kerkdorp 't Woudt werd gefilmd. Aan het slot van de filmdag is nog een grote optocht door het dorp te zien. De oude 8 mm film is gedigitaliseerd en opnieuw gemonteerd door Henk Groenendaal. De vertoning neemt ongeveer 48 minuten in beslag.
Geïnteresseerden zijn van harte welkom in de Bibliotheek Den Hoorn. De koffie staat klaar en de toegang is gratis voor leden en niet-leden. Het adres van de bibliotheek is Fluitekruid 62, Den Hoorn.
Op woensdag 24 juli kunnen 6-plussers lekker komen knutselen in de Maakplaats. Aanvang: 14.30 uur. Toegang gratis.

Zomerrooster
Let op: van maandag 29 juli tot en met zaterdag 24 augustus heeft de Bibliotheek Den Hoorn andere openingstijden:
Maandag 14.00 uur -17.00 uur
Woensdag 14.00 uur -17.00 uur
Vrijdag 14.00 uur -17.00 uur
Wil je je boeken meenemen met een dubbele uitleentermijn? Voor 0,25 euro per boek regel je dit bij de Servicebalie. De bibliotheek in Schipluiden is alleen op woensdagmiddag open van 14.00 uur -17.00 uur.