Annika van DOK Voorhof heeft meerdere 'Alice'-titels in huis
Annika van DOK Voorhof heeft meerdere 'Alice'-titels in huis Foto:

Jeugdboekentips van Annika

DELFT - Ken je het verhaal van Alice al? In DOK Voorhof reizen we de hele zomer met haar mee door Wonderland in onze eigen versie van dit verhaal van Lewis Carroll. We zijn zeker niet de eerste: alleen in de bibliotheek staan al meer dan tien verschillende versies en twee verschillende verfilmingen.

Deze vinden we zelf de leukste:

Kijk, zoek en… vind!: Alice in Wonderland – Agnese Baruzzi

In dit grote kijk- en zoekboek kun je het hele verhaal van Alice volgen: hoe ze het konijnenhol in valt, hoe ze steeds groter en kleiner groeit, de vreemde dieren die ze tegenkomt, het theepartijtje en de speelkaart-bedienden van de Hartenkoningin… alles zie je terug op de grote zoekplaten. Maar, let op, je komt niet zomaar dit boek uit. Alleen als je goed (op)telt, vind je de weg uit alle doolhoven…
Alice in Wonderland & Alice in Spiegelland – Lewis Carroll, opnieuw vertelt door Tony Ross.

In deze mooie bewerking van Tony Ross staan niet alleen de avonturen die Alice in Wonderland beleefde, maar ook wat er in het vervolg, Alice in Spiegelland gebeurde. Dus lees je niet alleen over de Cheshire Kat, maar ook over Twiedeldie en Twiedeldom en over Humpty Dumpty.

De tekst van dit boek is net zo grappig en vreemd als het origineel van Lewis Carroll ('gekkerder en gekkerder' zou Alice zeggen) en de plaatjes helpen om de gekke teksten wat beter te snappen. Want plaatjes/illustraties is waar Tony in uitblinkt, je herkent zijn typische tekenstijl uit duizenden.

Heb je er nog geen genoeg van? Kom dan deze zomer iedere woensdag om 14.30 uur naar DOK Voorhof en doe mee met de nieuwste versie van dit verhaal: Ali(ce) in Wonderland. Adres: Duke Ellingtonstraat 203, Delft.