Echtpaar Mertens: maar liefst 65 jaar in de echt verbonden! Een felicitatie van de burgemeester waard!
Echtpaar Mertens: maar liefst 65 jaar in de echt verbonden! Een felicitatie van de burgemeester waard! Foto:

RECTIFICATIE JUBILEA

Vorige week zijn de onderschriften bij de foto's van enkele jubilerende echtparen verwisseld. Deze keer de jubilarissen met het bijbehorende juiste onderschrift (zie hierboven).

Geen paspoort of identiteitskaart op 30 juli

Vanwege onderhoud aan het systeem is het op dinsdag 30 juli niet mogelijk om bij de gemeente een paspoort of identiteitskaart aan te vragen of op te halen. Vraagt u op maandag 29 juli een paspoort of identiteitskaart met spoed aan? Dan kunt u deze op woensdag 31 juli ophalen.
Op dinsdag 30 juli is het ook niet mogelijk om bij de balies van het stadskantoor een verhuizing door te geven of een uittreksel of akte aan te vragen. U kunt die dag nog wel uw verhuizing doorgeven of een uittreksel of akte aanvragen via de website www.delft.nl. Ook kunt u hiervoor terecht bij de zelfbedieningsautomaten in de hal van het stadskantoor.
Op woensdag 31 juli is de dienstverlening weer als vanouds.

Gemeente Delft | Stationsplein 1 | alleen op afspraak, via www.delft.nl/afspraak of tel. 14015 | openingstijden: ma t/m do van 8.30-17.00 uur, vr van 8.30-20.00 uur | u kunt bij de gemeente alleen per pin betalen | www.delft.nl.

Werkzaamheden
BINNENSTAD

-Oranje Plantage: op 22 juli zijn er werkzaamheden aan kabels en leidingen ter hoogte van nummer 25. Er is dan geen gemotoriseerd verkeer mogelijk.
-Gasthuislaan: tijdens de werkzaamheden aan de Sint Sebastiaansbrug geldt op de Gasthuislaan een maximum snelheid van 15km/uur.
-Hoogbrug: de Hoogbrug, de brug vanaf de Zuidwal richting de Lange Geer, is in slechte staat. Hierdoor is de brug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Alleen fietsers en voetgangers kunnen de brug gebruiken. Het is nog niet bekend hoe lang de afsluiting duurt.
-Sint Sebastiaansbrug: de Sint Sebastiaansbrug wordt vervangen en is afgesloten voor alle verkeer. Naar verwachting is de nieuwe brug medio 2020 klaar. Verkeer wordt omgeleid.
-Stremming bij verhuizen: Doelenstraat 63, op 26 juli van 10.00 - 17.00 uur; Kromstraat 43, op 26 juli van 7.30 - 13.00 uur.


HOF VAN DELFT

-Westerkwartier: van 22 juli tot en met 16 augustus worden op verschillende plekken in de buurt proefsleuven gemaakt als voorbereiding op werkzaamheden aan het riool. Het werk gebeurt voornamelijk op de stoep of in parkeervakken.
-Van der Spiegelstraat: tot en met 26 juli zijn er werkzaamheden aan het riool. Op de plekwaar wordt gewerkt is de straat afgesloten voor verkeer.
-Havenstraat: tot en met 9 augustus wordt het riool vervangen en wordt de straat ingericht voor fietsen in twee richtingen. Tijdens het werk is geen doorgang mogelijk voor verkeer. De panden zijn bereikbaar via de stoep. De bus rijdt om via de Krakeelpolderweg en het Westplantsoen.
-Van Bleyswijckstraat: tot en met 10 augustus zijn er werkzaamheden aan het riool. Op de plek waar wordt gewerkt is geen verkeer mogelijk. Voetgangers kunnen wel passeren.
-Stationsplein: tot en met augustus 2020 is het Stationsplein niet te bereiken via de zuidkant.
-J.C. van Markenweg: tot en met augustus 2021 zijn 3 parkeervakken niet beschikbaar bij de bouwinrit voor werkzaamheden bij het spoor.
-Stremming door verhuizen: Spoorsingel 59, op 22 juli tussen 8.00 en 13.00 uur.

TANTHOF

-Gandhilaan/Derde Werelddreef: tot en met 2 augustus worden kabels en leidingen gelegd op de kruising van de Gandhilaan en de Derde Werelddreef. De overlast voor het verkeer is beperkt.

VOORDIJKSHOORN

-Ecodusweg: van 22 tot en met 26 juli worden er bomen gekapt. Er is dan geen verkeer mogelijk. Ook zijn een aantal parkeerplekken niet te gebruiken. Gemotoriseerd verkeer kan omrijden via de Prinses Beatrixlaan. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Waterloop en Zeestraat.
-Mienette Stormstraat: tot en met 26 juli wordt de weg opnieuw bestraat. Op de plek van het werk is geen verkeer mogelijk. Ook zijn enkele parkeerplaatsen niet beschikbaar.
-Van Foreestweg: tot en met 26 juli is het fietspad langs de Van Foreestweg tijdens heiwerkzaamheden afgesloten.
-Van Kinschotstraat: tot april 2022 is de Van Kinschotstraat afgesloten op het deel tussen de Van Foreestweg en de Van Adrichemstraat vanwege werkzaamheden aan de supermarkt.


VOORHOF EN BUITENHOF

-Prinses Beatrixlaan: tot en met 26 juli zijn er werkzaamheden aan de berm ter hoogte van de Kruithuisweg. Hierdoor is 1 rijbaan afgesloten. Verder geldt er een inhaalverbod en een maximum snelheid van 50 km/uur. Van 22 tot en met 26 juli zijn er werkzaamheden ter hoogte van het Pierre van Hauweviaduct. In beide richtingen is 1 rijbaan afgesloten en geldt
een maximum snelheid van 50km/uur.
-Mercuriusweg: tot en met 26 juli wordt het riool vervangen en de straat ingericht als fietsstraat. Tijdens het werk is de weg dicht voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers houden doorgang.
-Adama van Scheltemaplein: tot en met 26 juli is er geen doorgang mogelijk voor gemotoriseerd verkeer. Dit wordt omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren.
-Poptahof Noord: tot en met 27 september wordt het riool vervangen. Ter hoogte van het werk is geen verkeer mogelijk.
-Martinus Nijhofflaan: tot en met 3 januari 2020 wordt er bij het Delflandplein gewerkt met een hijskraan. Voor de veiligheid zijn delen van het fietspad tijdelijk afgesloten.
-Minervaweg: tot en met april 2024 is er een bouwinrit voor werkzaamheden bij het spoor. Verkeer op de Minervaweg blijft mogelijk.


VRIJENBAN

-Schiekade: tot en met december 2019 zijn er werkzaamheden aan de Schiekade. Op de plek waar wordt gewerkt is het voetpad langs de Schie afgesloten.

WIPPOLDER

-Poortlandplein: tot en met 20 juli zijn er werkzaamheden ter voorbereiding op het herinrichten van het plein. Verkeer blijft doorgang houden, wel zijn er kortdurende beperkingen en stremmingen. Van 20 juli tot en met 19 augustus wordt de kruising aan de westzijde opnieuw ingericht. Gemotoriseerd verkeer is dan alleen mogelijk op de Julianalaan noord en de
Schoemakerstraat.
-Schiekade: tot en met december zijn er werkzaamheden aan de Schiekade. Op de plek waar wordt gewerkt is het voetpad langs de Schie afgesloten.
-Edisonplein: tot en met 31 december is het parkeerterrein afgesloten vanwege werkzaamheden aan station Delft Zuid. Aan de westzijde van het spoor zijn ter compensatie extra parkeerplekken gemaakt.
-Engelsestraat: tot en met april 2020 is de aansluiting richting de Zuidwal afgesloten vanwege bouwactiviteiten.
-Sint Sebastiaansbrug: de Sint Sebastiaansbrug wordt vervangen en is afgesloten voor alle verkeer. Naar verwachting is de nieuwe brug medio 2020 klaar. Verkeer wordt omgeleid.

Besluiten
EVENEMENTEN

20 juli | Westerpop | sportterrein Stanislas College | verleend.
20-21 juli | Delft Ceramica | Markt | verleend.
25 juli-4 augustus | Delft Chamber Music Festival | Van der Mandelezaal | aangevraagd.
26 juli | Klassiek Concert | Markt | verleend.
Op www.delft.nl/evenementenkalender vindt u alle evenementen die bij de gemeente zijn aangevraagd en de status ervan. Inzage op afspraak bij de gemeente, Stationsplein 1.

AANSTELLING ONBEZOLDIGD AMBTENAAR

Op 2 juli hebbende burgemeester en het college van burgemeester en wethouders van Delft besloten 2 personen werkzaam voor Bex Beveiliging Exclusief BV, vallend onder de leiding van het afdelingshoofd Vergunningen,Toezicht en Handhaving, aan te wijzen als toezichthouder APV en aan te stellen als onbezoldigd ambtenaar.
Dit besluit ligt voor een periode van vier weken op afspraak ter inzage bij de gemeente aan het Stationsplein 1.

LOCATIES AFVALCONTAINERS

Ontwerp aanwijzingsbesluit
Het college van burgemeester en wethouders van Delft heeft de volgende locaties aangewezen voor het plaatsen van ondergrondse afvalcontainers.
2614 Lx | kruising Zaagmolen/Molensingel | besluitnummer 3986220
2628 JJ | Kloosterkade 242 | besluitnummer 3866706.

Belanghebbenden ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen tegen dit besluit een gemotiveerde zienswijze indienen bij burgemeester en wethouders van Delft. Deze zienswijze dient te worden ingediend binnen een termijn van zes weken, uiterlijk 28 augustus 2019. De zienswijze moet worden gericht aan: B&W van Delft, Postbus 78, 2600 ME Delft
onder vermelding van het besluitnummer.

Definitief aanwijzingsbesluit
Het college van burgemeester en wethouders van Delft heeft de volgende locatie aangewezen voor het plaatsen van ondergrondse afvalcontainers.
2613 SM | Coenderstraat 21 | besluitnummer 3986248.
Indien u een zienswijze hebt ingediend en het niet eens bent met dit besluit, kunt u in beroep bij de rechtbank in Den Haag. Hoe u dat kunt doen, kunt u vinden op www.rechtspraak.nl/Uw-Situatie/Naar-de-rechter/Rechtszaak-starten.

UITVOERINGSBESLUIT 14a APV HERZIEN

De burgemeester van Delft maakt bekend dat zij heeft besloten – conform artikel 151 c Gemeentewet en artikel 2.62 van de Algemene Plaatselijke Verordening voor Delft – tot een herzien uitvoeringsbesluit ('14 a') behorende bij de Algemene Plaatselijke Verordening (APV)
voor Delft.

Toelichting
Het besluit heeft betrekking op voortzetting van cameratoezicht in de binnenstad van Delft waar extreme geweldsincidenten plaatsvonden, gericht op enkele panden. In het belang van de handhaving van de openbare orde is het noodzakelijk om dit gebied aan te wijzen waar cameratoezicht kan plaatsvinden. In het besluit is het gebied omschreven. Het gebied is
tevens door middel van een plattegrond aangegeven.
Het besluit treedt in werking op 23 juli 2019 voor een periode van maximaal 3 maanden. Het besluit maakt deel uit van veiligheidsmaatregelen die worden afgebouwd naar regulier niveau. Bij uitblijven van nadere incidenten wordt het cameratoezicht beëindigd.

Inzage en bezwaar
De volledige tekst van dit uitvoeringsbesluit ligt op afspraak kosteloos ter inzage bij de gemeente Delft aan het Stationsplein 1. Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken na deze bekendmaking schriftelijk tegen dit besluit bezwaar maken bij de burgemeester van Delft, postbus 78, 2600 ME Delft.


VERKEERSBESLUIT

2611 xx | Asvest | aanwijzen verplicht fiets/bromfietspad bestemmingsverkeer toegestaan (kenmerk 3992709)

Omgevingsvergunningen
AANGEVRAAGD

2611 CP | Brabantse Turfmarkt 76 | bouw, rijksmonument, reclame: pand verbouwen | 12-7-2019.
2611 HR | Sint Agathaplein 1 | bouw, rijksmonument: tijdelijke droogloop en tochtsluis aanbrengen | 10-7-2019.
2611 MR | nabij Lakenraam 1 | kap: een witte els | 10-7-2019.
2611 PR | Achterom 54A | bouw: pakhuispand verbouwen | 10-7-2019.
2611 PS | Achterom 70B | kap: een te grote conifeer | 8-7-2019.
2611 WG | Vesteplein 5 | bouw: entreedeuren wijzigen | 8-7-2019.
2613 AJ | thv. Laan van Altena 2 | kap: 1 kastanje | 10-7-2019.


2613 EM | Singelstraat 1 | bouw: horecaruimte verbouwen naar zelfstandige woonruimte | 14-7-2019.
2613 EP | Singelstraat 28 | bouw: dakterras | 11-7-2019.
2613 xx | Hof van Delftlaan / C. Fockstraat / Van Heemstrastraat | kap: 21 bomen | 9-7-2019.
2613 XX | trottoir langs Coenderstraat t/o park Spoorloos | bouw: dubbellaags fietsenrekken plaatsen | 9-7-2019.
2614 CC | Van Foreestweg 17 | kap: 4 esdoorns | 10-7-2019.
2616 LE | nabij Baden Powellpad en Botenpad | kap: 2 populieren, 1 wilg, 1 es | 10-7-2019.
2623 AJ | Kalfjeslaan 60 | bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO: kantoorpand hergebruiken | 12-7-2019.
2623 NS | nabij Kuifeendhof en Edelhertlaan | kap: 1 kers en 1 es | 10-7-2019.
2624 XX | Hendrik Tollensstraat en Apoloweg | riool vervangen en hemelwaterriool aanleggen | 9-7-2019.
2625 DT | Reinier de Graafpad 1 | kap: 1 boom | 12-7-2019.
2625 XX | Beethovenlaan, Zomerdijkhof, Griegstraat en Brahmslaan | kap: 3 esdoorns, 3 wilgen, 1 plataan, 1 berk | 10-7-2019.
2628 KA | Prof. Oudemansstraat 9 | bouw: dakkapellen | 8-7-2019.

VERLEEND REGULIER

2611 xx | Veld 2.4 Nieuw Delft | beperkte invloed op leefomgeving: melding voor wko-systeem opnieuw ingediend | 8-7-2019.
2611 AX | Westvest 1 | bouw, reclame: gevel wijzigen en handelsreclame plaatsen | 9-7-2019.
2611 CD | Oude Delft 64A | bouw: bestaande bedrijfspanden renoveren en eerste verdieping koppelen door een dakopbouw | 10-7-2019.
2611 GC | Beestenmarkt 34 | bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO: twee bovenwoningen renoveren | 8-7-2019.
2611 ML | Kruisstraat 71 | strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO: 3e bouwplan woon- en winkelcomplex aanpassen | 12-7-2019.
2611 XX | Oosteinde, thv. nrs. 218-254 | kap: ca.15 elzen | 12-7-2019.
2611 xx | Van Leeuwenhoekkwartier veld 2.2 | beperkte invloed leefomgeving: 17 individuele gesloten bodemenergiesystemen realiseren | 9-7-2019.
2613 TG | Buitenwatersloot 255 | strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO: in strijd met regels ruimtelijke ordening handelen | 12-7-2019.
2624 AV | Vulcanusweg | bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO: Tiny House plaatsen | 10-7-2019.
2624 AV | Vulcanusweg 295-305 | bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO: innovatieve tijdelijke Tiny House-wijk realiseren | 9-7-2019.
2624 AV | Vulcanusweg 295 | bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO: Tiny House plaatsen | 9-7-2019.
2624 AV | Vulcanusweg v/h nrs. 295 t/m 305 | bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO: een Tiny House j&m realiseren | 11-7-2019.
2628 XX | Van der Broekweg | bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO: tijdelijke parkeergarage realiseren | 2-7-2019.

Rectificatie publicatie vorige week

Vorige week is de verleende omgevingsvergunning voor de Oude Delft 62 (fundering van de achtergevel voor- en achterhuis herstellen) gezet op 4-7-2019. Dat moet zijn: 5-7-2019.


VERLENGDE BESLISTERMIJN

2611 EW/EZ | De Vlouw 28 t/m 46, | bouw: gevelindeling/kozijnen/hekwerken wijzigen/vervangen | nieuwe beslisdatum: 28-8-2019.
2613 TG | Buitenwatersloot 255 | strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO: in strijd met regels ruimtelijke ordening handelen | nieuwe beslisdatum: 20-8-2019.
2627 AZ | Energieweg 20 | bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO: een trafo op eigen terrein plaatsen | nieuwe beslisdatum: 26-8-2019.
2628 SK | Jan de Oudeweg 334 | bomenkap | nieuwe beslisdatum: 12-9-2019.

BUITEN BEHANDELING GESTELD

2613 RJ | Westerstraat 52 | bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO: aanbouw aan achterzijde woning | 12-7-2019.


ONTHEFFINGEN GELUIDSHINDER

2628 xx | Poortlandplein, Mijnbouwstraat | ontheffing geluidshinder artikel 8.3, eerste en tweede lid bouwbesluit 2012: wegwerkzaamheden zoals asfaltfreeswerk en asfalteringswerkzaamheden, van vrijdagochtend 20.00 uur t/m maandagochtend 6.00 uur, in
de weekenden van 16 t/m 19 augustus, 30 augustus t/m 2 september en 13 t/m 16 september | 10-7-2019.

Meldingen
BOUWMELDING

2623 NP | Roerdomphof 15 | kozijn/gevel wijzigen/vervangen | 11-7-2019.

MELDINGEN
BRANDVEILIG GEBRUIK

2613 EM | Singelstraat 1 | 14-7-2019
2613 EP | Singelstraat 28-30 | 11-7-2019
2629 HZ | Van der Maasweg 9 | 8-7-2019.

SLOOPMELDINGEN

2611 CP | Brabantse Turfmarkt 76 | asbest verwijderen | 12-7-2019.
2611 XM | Nieuwe Plantage 93 | asbest verwijderen | 12-7-2019.
2612 HM | Fabritiusstraat 9, 21 | asbest verwijderen | 10-7-2019.
2613 NG | Landmeterpad 9 | asbest verwijderen | 9-7-2019.
2613 SV | Buitenwatersloot 146 | asbest verwijderen | 9-7-2019.
2628 BL | Julianalaan 134 | asbest verwijderen | 9-7-2019.
2628 CA | Leeghwaterstraat 36 | gasreduceerstation slopen | 10-7-2019.
2628 HK | Sint Aldegondestraat 64 | asbest verwijderen | 8-7-2019.
2628 SN | Willem de Zwijgerstraat 25 | asbest verwijderen | 12-7-2019.
2628 XT | Prof. Evertslaan 221 | asbest verwijderen | 8-7-2019.
2629 HC | Anthony Fokkerweg 2, einde parkeerplaats | asbest verwijderen van oud trafostation | 10-7-2019.
2629 HD | Rotterdamseweg 191A | asbest en deel opstallen verwijderen | 9-7-2019.
2629 JB | Mekelweg 15 | asbest verwijderen in de kelder | 9-7-2019.
2629 JB | Mekelweg 15 | asbest verwijderen in de kabelgoot | 9-7-2019.
2629 JB | Mekelweg 15 | asbest waterslot verwijderen | 9-7-2019.
2629 JB | Mekelweg 15 | asbestkit verwijderen | 10-7-2019.

MELDINGEN VOORGENOMEN BOMENKAP

2613 xx | Krakeelpolderweg | 1 kastanje. De boom is dood. Herplant met een kastanje op dezelfde plek.
2613 xx | Pensionarispad | 1 kers. De boom heeft een omtrek van kleiner dan 20 cm, gemeten op 130 cm boven het maaiveld.
2622 xx | Cubalaan | 1 hazelaar. De boom heeft een omtrek van kleiner dan 20 cm, gemeten op 130 cm boven het maaiveld
2622 xx | Guineelaan | 1 meelbes. De boom heeft een omtrek van kleiner dan 20 cm, gemeten op 130 cm boven het maaiveld.
2625 xx | Griegstraat | 1 boom. De boom heeft een omtrek van kleiner dan 20 cm, gemeten op 130 cm boven het maaiveld.
Voor de kap van deze bomen is volgens de Delftse Bomenverordening geen
omgevingsvergunning nodig; bezwaar maken is niet mogelijk.

Formele publicatie

De formele publicatie van algemeen verbindende voorschriften (verordeningen) en kennisgevingen gebeurt digitaal in een Gemeenteblad op www.officielebekendmakingen.nl.
Op www.delft.nl/bekendmakingen vindt u directe links naar deze bekendmakingen van de gemeente Delft, en hoe u beroep en bezwaar kunt aantekenen. Melding doen of omgevingsvergunning aanvragen? Dat kan via www.omgevingsloket.nl.

Echtpaar Leeflang: 60 jaar getrouwd en dus op de koffie bij de burgemeester in het Stadhuis
Ook het 60-jaar in de echt verbonden echtpaar Van Bavel werd door de burgemeester op het Stadhuis ontvangen