Deelnemers aan een eerdere editie van de Swim in Delft
Deelnemers aan een eerdere editie van de Swim in Delft Foto:

Swim to Fight Cancer Delft editie III

DELFT - Op zondag 1 september vindt de derde editie van Swim to Fight Cancer plaats in de Delftse wateren van het Rijn-Schiekanaal.

Voorzitter van het Delftse bestuur van de 'Swim', Sjaak Lispet, neemt de stand van zaken met ons door.
"De meter staat momenteel op 157 inschrijvingen. Het bedrag wat inmiddels opgehaald is, is 46.000 euro. Dat schiet met bijna 1000 euro per dag omhoog, dus dat gaat lekker. We starten dit jaar bij Huszár aan de Hooikade. Burgemeester Van Bijsterveldt lost het startschot. Wethouder Bas Vollebregt meldde zich spontaan om als eerste zwemmer van het plankier af te duiken voor de tocht van twee kilometer."

Sponsoring
Naast deelnemers én vrijwilligers is de organisatie naarstig op zoek naar (hoofd)sponsors. "We zijn in onderhandeling met Picnic, dat is nog even afwachten. Gelukkig hebben we al een aantal gulle giften mogen ontvangen, zoals van De Laatste Eer. Zij stortten 2500 euro in het sponsorpotje. Bedrijvenkring Schgieoevers 1000 euro. Vabi Software doneerde 500 euro en ook Univé steunt ons met geld en materialen (pannakooi). NIVO Print uit Delfgauw verzorgt de posters. Startpunt Huszár richt één van hun zalen in als garderobe en zij hebben een heus Swim-gerecht op het menu, waarvan een deel van de opbrengst wordt afgestaan. Johan Veldman maakt posters voor de kids, met een wit vlakje waar ze een speciale boodschap kwijt kunnen. Rust Party Verhuur levert de tenten en de rank, tegen een forse korting."

Junior Swim
De Junior Swim vindt plaats op zaterdag 7 september, in het gratis ter beschikking gestelde Zwembad Kerkpolder. "Hier duiken de kids, vanaf 14 jaar i.v.m. de veiligheid, het water in. Na het zwemmen krijgen ze ijs van De Lelie en een goodiebag van Monkey Town." Zie: https://www.fightcancer.nl/event/swim-to-fight-cancer-delft