Directeur Joop en zijn vrouw Jeanet komen aan bij de school waar ze worden verwelkomd door een erehaag van leerlingen
Directeur Joop en zijn vrouw Jeanet komen aan bij de school waar ze worden verwelkomd door een erehaag van leerlingen Foto:

Groots afscheid van meester Joop!

DELFT - Laatst werd 'Meester Joop', de afscheid nemende directeur Joop Zuydgeest van de Bernadette Mariaschool, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat in het zonnetje gezet.

Meester Joop Zuydgeest verlaat na 45 jaar de Bernadette Mariaschool. Op 18 juni 1974 begon hij zijn lange loopbaan in het onderwijs als meester van klas 3 op de Maria lagere school. In 1985 werd de Maria lagere school samengevoegd met de Bernadette kleuterschool. Meester Zuydgeest werd benoemd tot adjunct-directeur op deze nieuwe school, de Bernadette Mariaschool (BMS). In 2003 klom hij op tot directeur van de BMS. Joop was ook oprichter en directeur van Boost BMS, de buitenschoolse opvang van de Bernadette Mariaschool, vanaf januari 2012.

Erehaag
Collega's verrasten hem om 07.00 uur 's morgens met een ontbijt en vervolgens kregen Joop en zijn vrouw Jeanet een lift naar school. Hij werd verwelkomd door een erehaag van leerlingen die het schoollied zongen, met een tekst speciaal op zijn persoon geschreven. De kinderen werden de hele dag getrakteerd op Afrikaanse workshops met percussie, dans en zang en dat eindigde in optredens voor de ouders en natuurlijk meester Zuydgeest. Diens vrouw Jeanet, zijn broer René en zijn 100-jarige moeder waren hierbij ook aanwezig.

Cheque
Als verrassing kreeg Joop namens alle kinderen en ouders een cheque van 4800 euro overhandigt voor de Stichting Vamos Schipluiden, een stichting waar Joop en zijn vrouw nauw bij betrokken zijn. Dit bedrag hadden de kinderen bij elkaar gespaard met de voorjaarsmarkt en de sponsorloop. Als laatste werd de nieuwe naam van de voetbalarena onthuld. Deze is omgedoopt tot 'Joop Zuydgeest Arena'. Joop: "Het was genieten! Fantastisch!"