Vervolg van voorpagina

De persvoorlichting van de gemeente Delft kwam -naar aanleiding van de vragen over de evaluatie van het puntensysteem in de horeca- met navolgende antwoorden namens de verantwoordelijken binnen het college van B en W.

Reactie op de vragen van de heer Mentink namens burgemeester Van Bijleveldt:
"De evaluatie wordt na het zomerreces aan de raad aangeboden. De nieuwe regels zijn in het eerste kwartaal van 2018 ingegaan. Na een jaar zou geƫvalueerd worden, dus conform planning is dat proces na het eerste kwartaal van 2019 gestart.
De heer Mentink krijgt een reactie op zijn brief. De vragen die de heer Mentink heeft gesteld, gaan ook over onderdelen van de evaluatie die wij nu aan het afronden zijn voor de gemeenteraad. Burgers hebben de gelegenheid gekregen om hun zienswijze op het puntensysteem te geven. De gemeente heeft daartoe een oproep gedaan in de Stadskrant en via haar online kanalen. Zodra deze evaluatie gereed is en aan de raad is aangeboden, krijgt de heer Mentink antwoord op zijn vragen.

Reactie namens wethouder Bas Vollebregt:
"De door de heer Danenberg voorgestelde aanpak wordt beoordeeld in de evaluatie. De wethouder vindt het altijd goed en slim om samen te kijken of en waar er een verbetering mogelijk is. Of een proefsessie hiervoor het geschikte middel is bespreken we graag in overleg met de partijen die aan tafel zitten bij de evaluatie."