De locarte van de Noordkavel in Delft waar door partijen op in kan worden geschreven
De locarte van de Noordkavel in Delft waar door partijen op in kan worden geschreven Foto:

Start uitgifte Noordkavel in Delft

DELFT - De gemeente Delft start half juli met de uitgifte van de Noordkavel in Delft. Deze kavel is gelegen naast het spoor bij station Delft Zuid ten noorden van de Kruithuisweg. De gemeente is op zoek naar een ambitieuze gebiedspartner die samen met de gemeente, de andere partijen in het gebied en de bewoners een plan uitwerkt.

Het stationsgebied Delft Campus (Delft Zuid) maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling Schieoevers, een nieuw stedelijk gebied waar mensen kunnen werken en wonen. De transformatie en gewenste stedelijke verdichting van Schieoevers vraagt om een mobiliteitsverandering. De eerste bouwplannen concentreren zich rondom de stationslocatie aan de westzijde van het spoor. Wethouder Brandligt: "De gemeente biedt creatieve en op binnenstedelijke gebiedsontwikkeling gerichte ontwikkelaars de kans om met een aansprekende, haalbare en toekomstbestendige invulling te komen voor deze gebiedsontwikkeling. We sluiten graag een overeenkomst met een partij die bereid is zich voor langere tijd aan het gebied te verbinden. Een partij die, door dit kavel af te nemen van de gemeente, niet alleen kwaliteit realiseert op het kavel zelf, maar ook als gebiedspartner van de gemeente, ProRail en NS en de reeds aanwezige ontwikkelaars functioneert. De samenwerking tussen álle partners in het gebied is een essentieel onderdeel van de ontwikkelopgave."
De ontwikkeling van deze kavel dient als vliegwiel om het gebied rond het station Delft Campus een kwaliteitsimpuls te geven. Een veilig en dynamisch OV-knooppunt dat de TU Delft, Voorhof, Tanthof en Schieoevers verbindt. Een prettige omgeving voor wonen en werken. Waar voorzieningen zijn en veel duurzame innovaties en slimme mobiliteitsoplossingen worden toegepast. Eind augustus verloopt de deadline voor aanmelding van partners.