Afbeelding
Foto:

Harm Schoonewille (66)

Fan van de kringloopwinkel?
Ja, ik kom hier geregeld. Ik ben voorstander van recyclen. Ik ben zelf een 'haler' en een 'brenger'. Nu ga ik even snuffelen tussen de boeken. Vooral het detectivegenre, spanning zoals Nicci French en science fiction kan mij bekoren. Ik ben een fervent lezer.

Heeft u deze week nog iets vermeldenswaardig gedaan?
Deze week was een buitengewone ledenvergadering van de zwemvereniging d'Elft. Op de agenda stond een contributieverhoging. Die is aangenomen. Ik ben official bij het wedstrijdzwemmen. Via een zwemmende zoon ben ik erin gerold.

Gaat u in het weekend nog iets leuks doen?
Mijn vrouw en ik zijn dit jaar 45 jaar getrouwd, dus we gaan in het weekend op zoek naar een leuke locatie in de omgeving van Delft. Dit heugelijke feit gaan we vieren met een man of 25.

Wie zou u nog weleens willen ontmoeten?
Oud-burgemeester van Delft, Huib van Walsum. Dat vond ik één van de beste burgemeesters die onze stad gekend heeft. Niks ten nadele van de huidige burgemeester hoor, zij doet het ook goed.

Wat is de mooiste plek in Delft volgens u?
De Oude Kerk. Dit prachtige gebouw wordt naar mijn bescheiden mening buitengewoon ondergewaardeerd. Qua populariteit moet hij het afleggen tegen de Nieuwe Kerk, maar dat is volkomen onterecht. Neem alleen maar de prachtige, gebrandschilderde ramen van de hand van glazenier Joep Nicolas. Een genot om te zien! Ik raad iedereen aan om een kijkje te gaan nemen. De Oude Kerk is robuuster, authentiek en er valt mooi 'geschiedenis' over te vertellen.