Ook bij de bus van het Stadsarchief 'on tour' aan de Brabantse Turfmarkt kwam Leo Quack op bezoek. Naast hem Steven Jongma, de stadsarcheoloog. (Foto: Koos Bommelé)
.
Ook bij de bus van het Stadsarchief 'on tour' aan de Brabantse Turfmarkt kwam Leo Quack op bezoek. Naast hem Steven Jongma, de stadsarcheoloog. (Foto: Koos Bommelé) . Foto: KOOS BOMMELE

Bij Nacht en Ontij met Nachtburgemeester Leo Quack

DELFT - Helaas moet ik mijn column deze maand ook weer beginnen met zeer verdrietig nieuws.

René Bubberman, ondernemer en muzikant is ons helaas veel te vroeg ontvallen. Datzelfde geldt voor mijn ex-collega groenteman Giel van Buuren, onder meer voormalig prins van Goud van Oud. Delft gaat ze missen.
Gelukkig zijn er ook mooie dingen gebeurd. Zo trok het eerste Delfts Kampioenschap 30 seconds ruim honderd teams naar de Sjees. Dat smaakt naar meer en dus zal er een vervolg komen.

Foodfestival
Verder zijn we de gemeentegrens gepasseerd om naar het Foodfestival in het Wilhelminapark in Rijswijk te gaan. De sfeer en de muziek was goed, maar ik moet er toch wel een beetje aan wennen dat het eten tegenwoordig altijd maar biologisch moet zijn. Maar ja, waarschijnlijk heeft dat de toekomst.

Schippop
In datzelfde weekend brachten we een bezoekje aan Schippop. Ook hier was de sfeer weer goed en we hebben een paar heel goede bandjes gezien. Aan de andere kant was er ook een groep die drie kwartier aan het soundchecken was en daarna slechts een halfuur een partij herrie wist te maken. We hebben de avond afgesloten met een bezoekje aan het gala bij Full Speed: prachtig hoe die club het seizoen op een schitterende manier afsluit. Helaas was het weekend zo druk dat we er niet aan toe kwamen om het Zomerfestival bij de Schoemakerplantage te bezoeken en ook de Reinier de Graaf Gebouwenloop heeft het zonder ons moeten doen.

Bowlingtoernooi
Waar we wel zijn geweest is bij het bowlingtoernooi in het Karrewiel, waar de Delftse horeca het tegen elkaar opnam. Sommigen konden echt aardig gooien, maar het was ook beregezellig. Hoe later het werd, hoe minder nauwkeurig sommigen begonnen te gooien. Maar ja, that goes with the job, zullen we maar zeggen. Verder had de organisatie van de Mooi Weer Spelen dit jaar weer eens geluk, omdat het daadwerkelijk mooi weer was. Misschien is het in het vervolg handiger om het Jazzfestival bij het station en het inhalen van de Avondvierdaagse op een andere avond dan tijdens de Mooi Weer Spelen te organiseren, want nu was het wel erg druk op de Markt..

Horecaoverleg
Dan was er onlangs ook het horecaoverleg bij het Westcord Hotel en ik vind het jammer dat het dan altijd maar over geluidsoverlast en over roken moet gaan. Er zijn verschillende belanghebbenden en ik vind het zonde dat die het samen maar niet eens worden. Verder ben ik in de Stadshuiskamer geweest waar een overleg was over de gebiedsontwikkeling bij de Schiehallen. Ik ben benieuwd wat daar gaat gebeuren, want de combinatie van werken en wonen op die plek lijkt me niet een heel gelukkige. Ik zou er vooral technische bedrijven vestigen, want die hebben de toekomst en dragen bij aan de werkgelegenheid.
Dan ben ik verder nog met de Hoffotograaf, die onlangs zijn 40-jarig huwelijk met zijn fantastische vrouw vierde, bij de Kruikies aan de Molslaan geweest. Het blijft een apart café met zijn kleine omvang, maar het is leuk om er weer eens binnen te lopen.

Delft Verbindt
Ook zijn we bij Delft Verbindt bij BuytenDelft geweest. Daar waren schaatser Erben Wennemars en wielrenner Rob Harmeling op bezoek. Er werd niet veel verbonden, want het was meer promotie. Mijn praatje in de SRV-wagen over Delft viel in de smaak, alleen was ik iets langer aan het woord dan het kwartier dat van me werd verwacht. Maar ja, dat krijg je bij mij: je gooit er een kwartje in en je krijgt voor een euro aan waar.

Teleurstelling
Een teleurstelling was dat de Hoffotograaf en ik voor de tweede keer werden geweigerd bij een feest van Lorre, dat vooraf als openbaar werd aangemerkt. Ik vind het een schande dat we, als we ons onder de studenten willen mengen, gewoon als kleine jongens naar huis worden gestuurd.
Dat was gelukkig niet het geval bij het Voetvolley dat afgelopen weekend bij Full Speed werd gehouden en waar ik, als grondlegger van het evenement, een praatje mocht houden. Sommige dingen veranderen nooit, want ook nu wonnen Tim Steenks en Richard Staakman weer 'gewoon'.

American Day
Verder is het maar goed dat er langs de A13 zoveel tankstations zitten, want de auto's die aan de Sportring werden geshowd tijdens de 10e editie van American Day Delft lusten wel een slokje. Rest mij alleen nog u erop te wijzen wat voor prachtige evenementen er aan zitten te komen. Denk alleen maar aan Westerpop, Meadow en het Varend Corso, waar we toch weer met een prachtige Delftse boot aan deelnemen.