Ga voor 'kleur' naar Trompper Optiek!
Ga voor 'kleur' naar Trompper Optiek! Foto:

Gekleurd, hoezo?

DELFT - Er lopen gelukkig nogal wat gekleurde types rond in het algemeen èn meer specifiek, in Delft.

Zonder nu direct met een vinger te gaan wijzen èn zónder daar een (voor-)oordeel over te hebben, mogen we stellen dat wij in Delft een bonte verzameling bezitten. Eén kleur steekt er echter met kop en schouders bovenuit: BLAUW! Het komt overal naar boven drijven. Van het porselein tot het hart, van ons bloed tot de lucht boven ons. En niet te vergeten, in de basis beginnen alle ogen blauw. De kleur bij pasgeboren kinderen.
Hoe puur wil je het nog hebben? En wij hebben het gewoon in Delft! Dus wat zegt 'ons gevoel' nu als wij als inwoners van Delft met elkaar zijn? En wat is dat gevoel dan anders buiten Delft? Mijn gevoel is dat wij met z'n allen véél meer Delft 'zíjn' dan we denken. Om een voorbeeld te geven: Rij je de stad binnen over de trambrug, mis je de geur van De Gist ineens…typisch. Delftdag? Zomaar van die dingetjes waar je niet bij stil staat, maar die ineens bij je opkomen. Toeval? Ik dacht het niet!
Wel leuk om te melden is dat op het moment dat ik dit stukje schrijf, mijn dochter over mijn schouder mee kijkt en zegt 'dat ik m'n andere bril moet opzetten omdat ik de hele tijd terugkijk!' Terwijl ik eigenlijk naar de toekomst wil kijken en bedenk: Wat gaan we doen mèt en ín Delft? En tóch hè, met al dat kneuterige gedoe en die weemoed, bekruipt mij het gevoel dat ik hierin niet alleen sta.
Trompper Optiek
Burgwal 29. Delft
Tel: 015-2126134
www.trompper-optiek.nl