Hier wordt het nieuwe beeld 'De Koorddanser' binnenkort onthuld...
Hier wordt het nieuwe beeld 'De Koorddanser' binnenkort onthuld... Foto:

Een Bijzonder Object voor het Prinsenkwartier

DELFT - In 2016 heeft het bestuur van het Prinsenkwartier met een prijsvraag Delftse creatievelingen uitgedaagd om een Bijzonder Object voor aan de gevel van het prachtige gebouw aan het Agathaplein te ontwerpen.

Burgemeester Marja van Bijsterveldt heeft destijds de winnaar, Arjen Spreeuwers van SPR Architectuurstudio uit Delft, bekend gemaakt. De Koorddanser was de unanieme winnaar met de stap naar de stad. De boog geeft een gevoel van beweging en het verwijst mooi naar de ingang die niet onder de hijsbalk zit.

De jury bestond uit de volgende betrokken Delftenaren: Jan Bartels, voormalig directeur van Theater De Veste; Jeanne Dekkers, architect; Wytze Patijn, stadsbouwmeester; Martine Muller, bestuurslid Stichting 38cc en Menno Rubbens, bestuurslid van Stichting Prinsenkwartier, tevens voorzitter van de Jury.
Onthulling
Op 19 juli om 17.15 uur zal 'De Koorddanser' van Arjen Spreeuwers feestelijk onthuld worden door wethouder Bas Vollebregt. Het beeld is mede mogelijk gemaakt door Bouwfonds Cultuurfonds.

Expositie
Nog te zien tot zondag 14 juli bij Kadmium/Prinsenkwartier aan het Sint Agathaplein 4: 'Vlees maakt vlees', een expositie van Paul de Jong.
"In mijn werk zoek ik naar de mogelijke relaties tussen vleselijke lichamelijkheid en de materiƫle omgeving. Een relatie tussen dat wat zich binnen en wat zich buiten bevindt, een veld waarin schijnbaar alledaagse objecten en taferelen buitensporige kenmerken vertonen. Ik zie mijn werk als een constant evoluerende vocabulaire."

Wilt u vriend worden van het Prinsenkwartier? Neem dan contact op via info@prinsenkwartier.nl Zie ook: hhtps://vrienden.prinsenkwartier.nl