Ouders en kinderen gingen op zaterdag aan de slag bij Project Horizon vol techniek
Ouders en kinderen gingen op zaterdag aan de slag bij Project Horizon vol techniek Foto:

Project Horizon: zelfgemaakte robot mee naar huis

DELFT - Met je vader of moeder naar school op een zaterdag.

Dat is wat leerlingen en ouders uit de leerjaren 6 en 7 van Community School De Horizon in de wijk Buitenhof deden. Ze gingen met groot enthousiasme aan de slag om een robot te maken. Het resultaat mocht er zijn! Kinderen en ouders gingen trots naar huis met hun zelfgemaakte robot. De robot kunnen ze thuis of op school met de computer opdrachten geven.

Enthousiasmeren
Project Horizon vol techniek is een initiatief van De Horizon en Maakbaar Delft. Het hoofddoel is jongens en meisjes enthousiasmeren voor techniek. Daarnaast versterkt het de taal- en rekenvaardigheid van de leerlingen en worden vaders betrokken bij het onderwijs. Door de inzet van de techniek docenten Frank Karrenbeld en Xander Peppelenbosch van Maakbaar Delft is de kwaliteit van de technieklessen van een zeer hoog niveau.
"Daar zijn we erg blij mee", zegt projectcoƶrdinator Kees Huisman van Community School De Horizon. "Door financiering van de gemeente Delft, Jeugdeducatiefonds en Delftse fondsen kunnen we deze activiteiten realiseren. We zijn trots op onze Techniek Academie, een hoogwaardig kwalitatief ingericht technieklokaal."

Bouwhoek
Vanaf het cursusjaar 2019/2020 krijgen ook de leerlingen en ouders van de locatie in Poptahof techniekonderwijs. De kleuters krijgen een bouwhoek, leerjaar 3 gaat aan de slag met de Bee Bots, programmeerbare robots. De leerjaren 4 t/m 8 krijgen technieklessen, hiervoor is een Tech-cube (techniekkast) ontwikkeld met steun van docenten en leerlingen SC Delfland. Op beide locaties van Community School De Horizon komen activiteiten voor ouders en kinderen in het weekend.