Eva met de twee door haar geprezen jeugdboeken
Eva met de twee door haar geprezen jeugdboeken Foto:

Jeugdboekentips van Eva

DELFT - De onlangs tot NBD Biblion Jeugdspecialist 2019 uitgeroepen Eva Orta promoot twee jeugdboeken om van te likkebaarden. Veel leesplezier!

Ontbillenbijt – Milja Praagman

Een smakelijk en ondeugend prentenboek waar iedere kleuter zijn of haar tanden in kan zetten. Nou ja, bij wijze van spreken dan. Dit boek gaat namelijk over een kleine tijger die honger heeft. Maar deze kleine tijger heeft niet zo maar trek, nee, hij wil ontbillenbijt! Niks geen havermout, maar lekkere volle billen om in te bijten! Papa en mama tijger nemen kleine tijger mee op jacht en besluipen allerlei dieren. Van dikke gestreepte zebrabillen tot geschubde slangenbillen en zelfs hele dikke grijze nijlpaardbillen; allerlei billen passeren de revue tijdens de jacht. Totdat… Tja, dat moet je zelf maar lezen!
Dit grappige prentenboek heeft frisse en speelse illustraties en vooral, heel veel billen.
Lees smakelijk!
Fake! alles wat je (niet) moet geloven over nepnieuws, mindfuck en complottheorieën – Annemarie Bon

Ben je op zoek naar De Waarheid? Die staat helaas niet in dit boek. Alhoewel, in Fake! leert de auteur je wel allerlei over bijvoorbeeld nepnieuws, bijgeloof en gevaarlijke waarheden. Hoe hou je zin en onzin zo goed mogelijk uit elkaar?. Weet jij wat een broodje aap verhaal is? Is de aarde rond of plat? Liegen presidenten wel eens? Wat is magisch denken? Hoe werkt de wetenschap eigenlijk? Moeten we het wel 'wetenschap' noemen of is 'niet weetkunde' eigenlijk een betere naam? Wist je dat je brein je stiekem voor de gek kan houden? Dit boek staat boordevol weetjes en heeft een kleurrijke lay-out waardoor het nooit saai lezen is. De toon van het boek is zowel humoristisch als nuchter en de tekst wordt aangevuld met speelse cartoons. Aan het einde van dit boek kun je met een quiz bepalen of dingen wel of niet waar zijn. Ook vind je daar allerlei tips om verder te lezen.