Bezoekers aan Museum De Griffioen krijgen uitleg van een enthousiaste vrijwilliger
Bezoekers aan Museum De Griffioen krijgen uitleg van een enthousiaste vrijwilliger Foto:

Open Middag Museum De Griffioen

DELFT - Zondag 7 juli organiseert Medisch Farmaceutisch Museum De Griffioen, gevestigd aan de Koornmarkt 66, weer een Open Middag.

Individuele bezoekers kunnen dan het museum bekijken, iets wat normaal gesproken alleen -op afspraak- voorbehouden is aan groepen. Iedereen is welkom van 13.00 uur tot 16.30 uur. Via een doorlopende PowerPoint-presentatie wordt een overzicht gegeven van de geschiedenis van de geneeskunde. Tevens krijgt u daarmee een indruk van de voorwerpen in het museum. De collectie op de beide verdiepingen is open voor bezoek, waarbij de vrijwilligers desgewenst uitleg geven. Volwassenen betalen 6 euro voor een kaartje. Kinderen mogen gratis mee. De museumjaarkaart is helaas niet van toepassing. Zie ook de website www.museumdegriffioen.nl

Lezing
Op maandagavond 15 juli is er in Museum de Griffioen een lezing over drie beroemde Delftenaren die op medisch gebied belangrijk zijn geweest in de Delftse Gouden Eeuw. Heeft u altijd al wat meer willen weten over Reinier de Graaf, naamgever van het ziekenhuis? Weet u welke Delftenaar bijna het Pronkstuk van Nederland op zijn naam kon schrijven? En wie was Pieter van Foreest? Bezoek voor alle antwoorden op deze vragen de interessante lezing met rondleiding. De lezing duurt ongeveer 40 minuten en wordt verzorgd door de museumvrijwilligers. De rondleiding daarna neemt ongeveer 60 tot 90 minuten in beslag. De avond begint om 19.30 uur. Er wordt koffie en thee geschonken.

Aanmelden
Het museum kan maximaal 25 personen ontvangen en daarom wordt u verzocht zich voor deze avond aan te melden via: info@museumdegriffioen.nl of 015-2120941. De kosten zijn 5 euro per persoon. Deze lezing met rondleiding wordt ook gehouden op zondag 11 augustus om 14.00 uur en op 9 september om 19.30 uur.