De deelnemers aan de maaltijd lieten zich de pannenkoeken goed smaken...
De deelnemers aan de maaltijd lieten zich de pannenkoeken goed smaken... Foto:

Pannenkoekenmaaltijd voor Mother Aïda Foundation

DELFT - De pannenkoekenmaaltijd die laatst in de Hofkerk werd georganiseerd heeft 810,90 euro opgebracht voor De Mother Aïda Foundation in Oeganda.

De ruim 60 deelnemers aan de maaltijd genoten van de grote stapels pannenkoeken. Peter Siepman, één van de initiatiefnemers van het ludieke evenement, heette op zijn joviale manier iedereen welkom op de gratis maaltijd.
Master of ceremony Peter wees daarna meteen op de bus voor het goede doel, de Mother Aïda Foundation. Die bus moest vooral gevuld worden. De diaconie van de Hofkerk had al 500 euro geschonken en Siepman hoopte dit met de maaltijd te verdubbelen. Dat lukte ruimschoots. In totaal bleef de teller staan op 1310,90 euro.

Geiten
De Mother Aïda Foundation wordt in Delft ondersteund door Meta de Vries. De Foundation zorgt voor geiten voor de gezinnen rond de plaats Lira. Met de geiten kunnen de gezinnen zorgen voor schoolgeld voor hun kinderen. Er lopen nu ruim 270 geiten rond. In Oeganda had men dit jaar te kampen met een grote droogte die zorgde voor een slechte oogst. Mede daarom is er een waterput geslagen. De opbrengst van de maaltijd komt ten goede aan schoolmaaltijden voor de kinderen. Daarnaast wil de Mother Aïda Foundation beginnen met kippen. Meta de Vries: "Door het creëren van verschillende voedselbronnen hopen we dat de mensen minder afhankelijk worden van de ene oogst."
Meer informatie is te vinden op www.motheraida.org/nederlands