Riet Geerling krijgt een oorkonde overhandigd voor haar niet mis te verstane verdiensten voor Alzheimer DWO
Riet Geerling krijgt een oorkonde overhandigd voor haar niet mis te verstane verdiensten voor Alzheimer DWO Foto:

Riet Geerling neemt afscheid van Alzheimer DWO

DELFT - Deze zomer heeft Riet Geerling afscheid genomen als secretaris van de Alzheimer afdeling Delft-Westland-Oostland.

Gedurende 12 jaar heeft zij op een meer dan accurate wijze haar bijdrage geleverd. De bloei en groei van het bestuur van de afdeling is mede door haar inzet tot stand gekomen. Haar innemende persoonlijkheid zorgde ervoor dat menigeen graag een extra stap wilde zetten om de aandacht voor de mensen met dementie en hun mantelzorgers te vergroten.

Taboe
Bij het realiseren van diverse projecten die gericht waren op het doorbreken van het taboe rond de ziekte dementie heeft Riet een hoofdrol gespeeld. Het succes van de campagnes 'Dementie, wat komt erbij kijken' en 'Dementie en dan' is voor een belangrijk deel bereikt door de zorgvuldige werkwijze van Riet. De vanwege het twintigjarig jubileum in oktober 2018 opgezette -en zeer drukbezochte- tentoonstelling 'Gezichten van dementie', portretten van mensen met dementie geschilderd door Herman van Hoogdalem, in het Prinsenkwartier aan het Sint Agathaplein was een laatste wapenfeit.
Successen werden behaald omdat Riet een vrouw is die heel veel oog heeft voor de medemens. Met grote bevlogenheid zette zij zich in om het leven voor de mensen met dementie en voor hun mantelzorgers zo prettig mogelijk te houden. Niemand is onmisbaar, maar in het geval van Riet begin je hier wel sterk aan te twijfelen. Ze ontving een gouden klinker en werd uitgeroepen tot lid van verdienste bij Alzheimer DWO.

Zomerstop
Het Alzheimer Café, locatie: Hampshire Hotel Delft, is geopend op iedere 2e maandag van de maand, behalve in juli en augustus. Voor meer info en kalender: 015-2571387.