Help mee om het Ronald McDonald Huis een opfrisbeurt te geven
Help mee om het Ronald McDonald Huis een opfrisbeurt te geven Foto:

Ronald McDonald Huis staat voor opknapbeurt

DELFT - Nog even samen de tafel van drie oefenen. Een spelletje spelen. Even knuffelen voor het slapengaan. Een nachtzoen. Het lijken vanzelfsprekende momenten vlak voor bedtijd, maar ze zijn van onschatbare waarde. Zeker voor een ziek kind dat wekenlang in een ziekenhuis ligt en wil dat papa, mama, broertje of zusje in de buurt zijn.

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam en de Huiskamer in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft maken deze momenten mogelijk voor een kind dat in één van de naastgelegen ziekenhuizen verblijft. Zo kan een gezin dat verder weg woont, toch dicht bij elkaar blijven in een voor hen vaak moeilijke periode. Dit kan alleen dankzij de inzet van ruim 175 vrijwilligers en donaties van particulieren en ondernemers.

Opknapbeurt
Zo'n tien jaar geleden betrok Ronald McDonald Huis Sophia een prachtige nieuwe locatie, direct naast het Erasmus MC-Sophia. Met financiële steun van ondernemers en particulieren werd het huis gebouwd, ingericht en aangekleed. En nu, na ruim tien jaar intensief gebruik, kunnen de 36 kamers, net als thuis, wel eens een opknapbeurt gebruiken. Frisse nieuwe bedden, een likje verf en meubels die weer een aantal jaren mee kunnen. Om zo ouders het nodige comfort te kunnen blijven bieden en een fijne plek te geven waar ze zich even kunnen terugtrekken. Voor de opknapbeurt is flink wat geld nodig.

Donaties
Het Huis is volledig afhankelijk van donaties en daarom doet zij een beroep op het bedrijfsleven en particulieren een steentje bij te dragen. Laat je hart spreken voor ouders met een ziek kind en zorg dat gezinnen samen kunnen zijn op momenten dat ze elkaar het hardste nodig hebben. Met 60 euro kan al een overnachting voor een heel gezin mogelijk worden gemaakt, op loopafstand van het kind in het ziekenhuis. Iedere bijdrage telt. Hartelijk dank voor uw hulp! Doneren kan eenvoudig via de site: www.kinderfonds.nl
Naast alle informatie over het Rotterdamse Huis vindt u daar ook de andere initiatieven van het Kinderfonds, zoals de Ronald McDonald Huiskamer in het Reinier de Graaf Gasthuis.