Kindercolleges in Museum Prinsenhof

DELFT - Museum Prinsenhof Delft start komend najaar met speciale kindercolleges voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

De eerste collegereeks van deze MuseumJeugdUniversiteit gaat over de beroemde Gouden Eeuw schilder Pieter de Hooch). In deze reeks duiken kinderen samen met een museumconservator, stadsarcheoloog en een kunsthistorica het schilderachtige Delft van de 17e eeuw in. Door middel van een hoorcollege, een werkcollege en een heuse expeditie door Delft komen de kinderen op deze manier alles te weten over een van de grote meesters van Delft. Deze eerste reeks start 15 september en eindigt 15 december. De kosten voor drie colleges bedragen 15 euro. Vooraf aanmelden verplicht. Wees er snel bij want vol=vol. Meer informatie en aanmelden: http://bit.ly/MJU2019

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en stellen onophoudelijk vragen over de wereld om hen heen. Wetenschappers onderzoeken die wereld, kunnen vragen beantwoorden maar ook laten zien wat onderzoek doen inhoudt. Net als op de echte universiteit starten de colleges in het voor- en najaar en zijn er bachelors en masters te halen. De studenten van 8 tot en met 12 jaar halen aan het einde van de reeks hun MuseumJeugdUniversiteitdiploma.


Werkcollege
In het eerste college onderzoeken de kinderen samen met stadsarcheoloog Steven Jongma verschillende vondsten en opgravingsgegevens. Niet alleen boven de grond kun je een hoop terug zien van de 17e eeuw, maar ook onder de grond is er nog veel te vinden. Steven Jongma vertelt enkele van deze 'gouden' verhalen en laat je zien wat je tussen al de oude poep en het afval kunt vinden. Van echte schatten tot poep en afval, ze duiken er vol in!

Hoe kun je in een put vol poep en afval echte schatten vinden? Wanneer: 15 september, 10.45 uur.

Hoorcollege
Het tweede college kijken de kinderen met conservator David de Haan naar de schilderijen van Pieter de Hooch zoals ze nog nooit naar schilderijen hebben gekeken. Want wie staan er eigenlijk op de schilderijen van de Hooch en wat betekent perspectief eigenlijk? En waarom zijn de doorkijkjes van de Hooch zo beroemd? En gluurde hij echt bij zijn buren naar binnen?

Gluren bij de buren: Ken jij Pieter de Hooch en zijn doorkijkjes? Wanneer: 10 november, 10.45 uur.


Expeditie
Margrith de Haan, kunsthistorica van museum Delft maakt het laatste college met de kinderen een wandeling door de stad en laat zien dat Delft door de eeuwen heen weinig is veranderd. Ook maken de kinderen zelf een snapshot รก la Pieter de Hooch.

Snapshots uit de Gouden eeuw: Hoe maak je een typisch Delfs kiekje? Wanneer: 15 december, 10.45 uur.