Zwitserse Pascale bespeelt orgel in Maria van Jessekerk

DELFT - De bijzondere Zwitserse gastorganist, Pascale Van Coppenolle, bespeelt het grote Maarschalkerweerd orgel van de Maria van Jessekerk op zondagmiddag 30 juni a.s. om 15.00 uur.

Pascale is Stadsorganist van Biel en docent orgel- en kerkmuziek aan de Hogeschool voor Kunsten in Bern. Haar eerste muzieklessen volgde zij in Engeland. Ze ging orgel studeren aan het conservatorium van Luik waar zij Cum Laude afstudeerde. Bij zeer vooraanstaande orgeldocenten zoals o.a. André Isoir, Luigi Ferdinand Tagliavini, en Harald Vogel volgde ze masterclasses. Daarnaast had zij 20 jaar een lespraktijk in België en Luxemburg. Als gelauwerd concertorganist speelde zij overal ter wereld.
Pascale Van Coppenolle heeft een zeer gevarieerd programma voorbereid: Bach, gevolgd door Widor, het Moderato uit de Symphonie Gothique. Vervolgens laat zij werken horen van minder bekende componisten zoals de Amerikaan/Zwitser Ernest Bloch en de Luxemburgse jazzcomponist Marc Mangen. Zij sluit af met een compositie van de Belg Joseph Jongen 'Chant de May' en de 8e Sonate van de Duitse componist Josef Rheinberger. Het concert begint om 15.00 uur. Beelden van het spel van de organist zijn te zien op groot beeldscherm. Toegang is vrij, wel met collecte na afloop. Zie: www.veenswijkorgel.nl