Jelle van Gent, zelfverklaard dinodeskundige op bezoek bij de redactie van Delft op Zondag (Foto: RSAJ)
Jelle van Gent, zelfverklaard dinodeskundige op bezoek bij de redactie van Delft op Zondag (Foto: RSAJ) Foto:

Nieuwsgierige Jelle op bezoek bij de redactie

DELFT - Laatst ontving de redactie van deze krant een hartverwarmende kaart. Deze bevatte naast een dikke knuffel een vertederend verzoek.

De vijfjarige (!) Jelle van Gent wilde graag weten 'wie deze mooie krant maakt'. Hij was benieuwd naar de namen van de redacteuren en 'of hij zelf ook een keer in de krant mocht en dan over zijn favoriete dier, de dinosaurus, mocht vertellen'. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd, want meteen werd Jelle uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op de redactie van Delft op Zondag.
Deze week was het zover! Jelle, zijn moeder en jongere broer Gijs verschenen ten burele. Onze fan Jelle had drie van zijn meest favoriete dino's bij zich en een prachtig boek over deze fantastische, indrukwekkende dieren. Tijd om deze dinodeskundige eens grondig aan de tand te voelen.

Wat vindt jij mooi aan dino's, deze prehistorische dieren?
"Dat ze allemaal zulke scherpe tanden hebben."

Wat is jouw meest favoriete dinosoort?
"De giganotosaurus." Volgens het boek was dit beest maar liefst 15 meter hoog en woog deze een slordige 8,8 ton.

Jurassic Park
Jelle mag -natuurlijk- nog niet naar de ietwat spannende Jurassic Park films kijken van zijn moeder, maar hij geniet wel van de zachtaardigere varianten: LEGO Jurassic Park en Platvoet & zijn vriendjes. Spontaan vertelt hij dat mams voor zijn 5e verjaardag een heuse dinotaart had gebakken.
Jelle had ook nog een speciaal verzoek. Of wij van Delft op Zondag een keer een speciale mammoet- en dinokrant konden maken. Tsja, daar gaan we hard over nadenken.

En wat wil je later worden?
"Dino-onderzoeker." Zijn moeder corrigeert dat naar paleontoloog...

.