Jeroen Hoornweg zegt SEP na vele mooie jaren vaarwel om zijn geluk bij Schipluiden te beproeven. Op de achtergrond kijken Ruud Galjé en Danny Lukassen toe. (foto: Roel van Dorsten)
Jeroen Hoornweg zegt SEP na vele mooie jaren vaarwel om zijn geluk bij Schipluiden te beproeven. Op de achtergrond kijken Ruud Galjé en Danny Lukassen toe. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Delft trekt eerste elftal terug, overschrijvingsdeadline zit erop

DELFT - Afgelopen zondag was Concordia de laatste regioploeg die in (na-)competitieverband uitkwam en het tweedeklasserschap veilig stelde. De dag ervoor liep de deadline voor de overschrijvingen af.

Door Alphons de Wit jr.

Die deadline betekende voor Delft weinig goeds. Waar voorzitter Ries van Dam drie weken geleden nog optimistisch was over de kansen op een eerste elftal in de derde klasse, moet hij nu constateren dat dit niet is gelukt. "Het is spijtig dat we geen representatief elftal op de been kunnen brengen. We hebben alle mogelijkheden bekeken, ook het starten op de zaterdag, maar daar hebben we vanaf gezien."
Daarvoor had het bestuur van Delft natuurlijk goede argumenten. "In aanloop naar de vijftiende hebben we nog wel gekeken wat we konden, maar we konden geen kwalitatief voldoende elftal bijeen krijgen. Afgelopen seizoen hebben we gezien waar dat toe kan leiden en daarom hebben we dinsdag besloten geen eerste elftal in te schrijven."

Niet achteruit kijken
Wat de voorzitter betreft, hoeft dat komend seizoen absoluut niet zo te zijn. "We hebben een jaar de tijd om wat zaken op een rijtje te zetten voor wat betreft het selectievoetbal. Verder blijven het tweede, derde en vierde elftal wel gewoon op de zaterdag voetballen, speelt een aantal elftallen op zaterdag en hebben we een florerende G-afdeling. We moeten nu niet achteruit kijken, want daar is de club niet bij gebaat. We moeten verder vooruitkijken en misschien brengt een overstap naar de zaterdag of een verhuizing redding. Wat wel zeker is, is dat we ons heil niet gaan zoeken in het betalen van spelers."
Dit jaar organiseert Delft samen met Full Speed het toernooi om de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal. "En we hebben het tweede elftal, dat uitkomt in de reserve eerste klasse, bereid gevonden om aan dit toernooi mee te doen. Zo komen we ook onze verplichtingen jegens de Delftse voetbalwereld na."

Dertien spelers
Ruud Galjé, verenigingsmanager bij DHL, kijkt met betere gevoelens terug op de overschrijvingsperiode. "Want we hebben de selectie aangevuld met dertien spelers, waarvan er drie uit de eigen jeugd komen. Daar gaat aardig wat tijd in zitten, maar dat is het meer dan waard."
Hoe verklaart Galjé de aantrekkingskracht van zijn club? "Met René Slegtenhorst, Danny Lukassen, Wout Toet en Paul Koekenberg hebben we een aardig netwerk. Sommige jongens hebben we zelf benaderd, anderen komen zelf met de vraag of ze hier kunnen spelen. Zo hebben twee A-elftallen zich aangemeld met de boodschap dat ze alleen bij DHL wilden komen voetballen. Die gasten zijn natuurlijk meer dan welkom."
Met de aanvullingen in de selectie liggen de Leeuwen wat betreft de verenigingsmanager voor op schema. "We hadden een paar jaar te overbruggen tot de jeugd aan kon sluiten. Als we deze nieuwe jongens binnenboord houden, gaat dat lukken. De afgelopen jaren hebben we gezien dat de selectie door schorsingen en blessures na de winterstop wat krap wordt en nu hebben we er heel wat jonge gasten bij. Dat betekent ook meteen een kwaliteitsimpuls voor het elftal dat mee gaat doen aan de Delftse Beloftencompetitie dat getraind wordt door Remy Kooijmans en Mark van Dijk. Zij zijn het levende bewijs dat DHL een gastvrije vereniging is, want zij kwamen hier op latere leeftijd binnen en zijn nooit weggegaan."
Maar dat is nog niet alles. "Want we zijn deze week begonnen met de verbouwing van de accommodatie en die gaat er prachtig uit komen te zien. Zo zijn alle ingrediënten aanwezig om door te groeien tot een stabiele tweedeklasser."

Opvallend
Misschien wel één van de meest opvallende overschrijvingen is die van Jeroen Hoornweg, die samen met zijn broer Pim de overstap van SEP naar Schipluiden maakt. "Ik hoor inderdaad van veel mensen, ook binnen SEP, dat ze verbaasd zijn over mijn overstap, maar als ik het ze uitleg begrijpen ze het wel. Mijn broer heeft al bij Schipluiden gespeeld en me er goede verhalen over verteld."
Maar dat is niet alles. "Ik ben nu tweeëndertig jaar en heb bij SEP alles al meegemaakt. We zijn twee keer kampioen geworden, een keer gedegradeerd, we hebben voor het eerst in de clubgeschiedenis de Stad Delft Bokaal gewonnen. Ik zou het zonde vinden om over tien jaar spijt te hebben dat ik niet nog één stap heb gemaakt. Natuurlijk heb ik ook bij Full Speed en Delft gevoetbald, maar ik wil graag zien wat voor toegevoegde waarde ik op mijn leeftijd nog kan hebben bij een andere club dan SEP. Dat is Schipluiden geworden en ik kijk ernaar uit om voor die club te spelen."
Voor een compleet overzicht van de overschrijvingen in onze regio kunt u op www.delftopzondag.nl terecht.