Een hedendaagse 'Girl with Pearls' van fotograaf Carolien Sikkenk
Een hedendaagse 'Girl with Pearls' van fotograaf Carolien Sikkenk Foto: carolien sikkenk

'Girls with Pearls' bij Vermeer Centrum Delft

DELFT - De foto-expositie 'Girls with Pearls' van fotograaf Carolien Sikkenk is deze zomer te zien in het Vermeer Centrum in Delft van zaterdag 22 juni t/m 21 september.

Carolien Sikkenk fotografeerde de werken van Vermeer. Staat de tijd stil? Is dat wat Johannes Vermeer al wist?

Fascinatie
In het jaar van de Gouden Eeuw toont fotografe Carolien Sikkenk haar fascinatie voor Vermeer. Zij bezocht de historische locaties in Delft die te maken hebben met Vermeer en fotografeerde veel van haar onderwerpen daar. Het is bijna drie en een halve eeuw jaar later en toch... Als we naar de foto's kijken, lijken we niet te zijn veranderd. Van grote sfeervolle werken tot een serie verstilde portretten zien we iconische Vermeerfiguren met hedendaagse trekken. Ondanks alle verschillen blijft het beeld in tact. Leest iemand een brief, of checkt iemand soms Instagram? Hier blijkt ieder van ons 'Het meisje, of de jongen, met de parel'.

Over Carolien Sikkenk
Carolien Sikkenk is professioneel fotograaf. In haar werk staat de mens in al zijn facetten centraal. Ze fotografeert voor magazines, artiesten, organisaties en merken. Daarnaast exposeert zij haar vrije werk in binnen- en buitenland. "Fotografie is altijd mijn passie geweest en gelukkig heb ik er mijn beroep van weten te maken. Mijn talent ligt bij het fotograferen van mensen, in een reportagesetting, mode of portretserie, promotiefoto's of concert- en theaterfotografie. Het blijft een uitdaging om steeds weer op het juiste moment te klikken."

Bezoekersinformatie
De foto-expositie 'Girls with Pearls' is van zaterdag 22 juni t/m zaterdag 21 september te zien in het Vermeer Centrum aan de Voldersgracht 21 te Delft. Het Vermeer Centrum is alle dagen van de week geopend van 10.00 uur – 17.00 uur.