Beachvoetvolley om de titel van Delfts Kampioen op de velden van DSV Full Speed
Beachvoetvolley om de titel van Delfts Kampioen op de velden van DSV Full Speed Foto:

Beachvoetvolley bij DSV Full Speed

DELFT - Het voetbalseizoen is officieel voorbij, de prijzen zijn verdeeld, de kampioenen zijn bekend en ook de ploegen die nacompetitie hebben gespeeld zijn uit gevoetbald.

Het weer bereikt zomerse temperaturen, maar vreest niet! Ter verkoeling staat bij DSV Full Speed op zaterdag 6 juli een verfrissend toetje te wachten, namelijk het Delfts Kampioenschap Beach Voetvolley.

Oude Jan
Beachvoetvolley is in Delft geen onbekend fenomeen, Café de Oude Jan organiseerde jaarlijks een toernooi waar veel publiek en spelers op af kwamen. Dit is sinds enkele jaren helaas geen gewoonte meer. Aangezien er sinds eind mei twee gloednieuwe velden op het complex van DSV Full Speed liggen, mede mogelijk gemaakt door de onderhoudsploeg van DSV Full Speed, Fonds 1818, Ondernemersvereniging De Buitenhof en Stichting Hulp aan Delftse Jongeren, besloot een aantal vrijwilligers de koe bij de horens te vatten om dit hooglijk gewaardeerde jaarlijkse toernooi een herstart te bezorgen. Enerzijds om de beachvoetvolleyvelden officieel in gebruik te nemen en anderzijds om de vele voetballers, die ondanks de welverdiende vakantie toch nog graag een balletje willen trappen, een platform te geven.

Animo
Frank Verhaar: "De inschrijving startte begin mei en vanaf dat moment was er meteen veel animo. We hebben een aantal All-stars benaderd, bekende namen die voorheen bij de Oude Jan acte de présence gaven. Zo doen vermaarde duo's als Michael Stet & Maurice Bavelaar (Concordia/DHC, 3x winnaar toernooi Oude Jan), Ard van Peppen en Johan Voskamp (oud-profs), Oscar Laguna Burgos & Kevin Vink (Excelsior Maassluis) en Tim Steenks & Richard Staakman (DVV Delft/DHC) mee om de prijzen. Daarnaast is elke club uit Delft en omstreken benaderd om twee teams aan te leveren. Dus meldden zich ook lokale favorieten van gastheer Full Speed, Wippolder, OLIVEO, SEP, DHL (de gebroeders Bibouh), teams bestaande uit 'oude garde' en andere aansprekende teams uit de nabije regio."

Wisselbokaal
"We hebben inmiddels -en daar is de organisatie trots op- het maximale aantal van 32 teams bereikt. Deze teams zullen gaan strijden om de felbegeerde wisselbokaal waarna 1 team zich aan het einde van het toernooi het gehele jaar Delfts Kampioen Beachvoetvolley mag noemen!"

Walhalla
"De opzet van het toernooi is simpel, je speelt de poulewedstrijden op tijd en vanaf de halve finales worden er sets gespeeld. Degene die de finale wint mag zich Delfts Kampioen Beachvoetvolley noemen. Prestaties en gezelligheid gaan vanzelfsprekend hand in hand. Het complex van DSV Full Speed zal worden omgetoverd tot een beachvoetvolley walhalla. Zo kun je genieten van een drankje aan de bar die naast de velden komt te staan en een hamburger of sateetje van de barbecue."

Tribunes
"Er is een DJ die de boel omlijst met zomerse muziek en aan het publiek is uiteraard ook gedacht, deze kunnen plaatsnemen op een van de twee tribunes langs het veld of op het terras wat is aangelegd bij de bar. Dus zorg dat je 6 juli aanstaande een plekje verovert op een van de tribunes of het terras om dit spektakel van dichtbij mee te maken. De organisatie wenst de teams veel succes en duimt voor zomerse temperaturen en een spetterend toernooi!"