Peter Wijnmaalen en Tibor Korozsi, grondleggers van de Badge van Bekwaamheid (Foto: Marjoleine Droog)
Peter Wijnmaalen en Tibor Korozsi, grondleggers van de Badge van Bekwaamheid (Foto: Marjoleine Droog) Foto: Marjoleine Droog

Badge van Bekwaamheid voor schoonmakers

DELFT - Op de 'Dag van de schoonmaker,' vrijdag 14 juni jl, hield Wijnmaalen bv een presentatie in het complex van Kok Catering Delft.

Er viel dan ook een nieuwtje te melden. Eigenaar Peter Wijnmaalen: "De uitreiking van 'Badges van Bekwaamheid' aan ons team van zestig schoonmaakmedewerkers. Aan de 'Badge van Bekwaamheid' is twee jaar gewerkt en deze geeft de status en vakbekwaamheid aan van de schoonmaakmedewerker."

Gradaties
De badge is in vier gradaties te verdienen: wit, brons, zilver en goud. De kleur geeft de mate van vakbekwaamheid en opleidingsniveau aan. Tijdens de ontwikkeling van de badge stond waardering en respect voor de schoonmaakmedewerker centraal. Wij vertrouwen op een landelijk vervolg van dit initiatief. Het vak goede schoonmaakmedewerker kan wel een positieve impuls gebruiken, op weg naar meer transparantie en erkenning voor echte vakmensen."

Reactie schoonmakers
Ook de schoonmakers zelf zijn blij met de erkenning.
Ronald van der Loos (zilveren badge): "Helemaal top. Je wordt eindelijk gezien."
Jip Schaap (witte badge): "Een leuk initiatief wat voor meer motivatie zorgt en je kunt jezelf doelen stellen." Charles den Boer (gouden badge): "Schoonmaken is een prachtig, gevarieerd beroep en zeker niet saai om te doen. Jammer dat er zo'n stempel aan kleeft, want waarom zouden wij ons ervoor moeten schamen? Wat zijn we minder dan -bijvoorbeeld- een verkoopster? Je kunt er goed in verdienen. Ik ga inmiddels al tien jaar fluitend naar en van mijn werk en zorg voor tevreden klanten."

Kijk voor meer informatie op de site: www.wijnmaalendelft.nl of www.badgevanbekwaamheid.nl