Afbeelding
Foto:

Coen de Jong

Heerlijk aan het genieten op het bankje hier op het wandelpad langs het Oostplantsoen? Ben even de hond aan het uitlaten tussen twee afspraken door. Mooi excuus met dit mooie weer. De hond heet Miles en is vernoemd naar Miles Davis. Daar ben ik groot fan van.

Nog leuke dingen aan het doen? Ik heb zo een afspraak met de directeur van Museum Prinsenhof. Ik ben directeur van 38CC, het Kunstcentrum in Delft. We zijn bezig met een groot project.

Dat klinkt interessant, om wat voor project gaat het? In oktober is hier de eerste overzichtstentoonstelling van de beroemde zeventiende-eeuwse schilder Pieter de Hooch te zien. Zijn werken die hij in Delft heeft gemaakt gaan over de mooiste binnenplaatsen en interieurs. Dan gaan we samen met enkele andere culturele instellingen en de Nieuwe Kerk het Narrow House van de Oostenrijkse kunstenaar Erwin Wurm tentoonstellen.

Wat moet ik me daar precies bij voorstellen? Het is een langgerekt huis van 16 meter lang, 7 meter hoog en slechts 138 centimeter breed. Alles wat je in een normaal huis aantreft, zit ook in dat huis. Alleen alles langgerekt. Het is geweldig om te zien. We zoeken nog vrijwilligers die helpen met het opbouwen en de begeleiding ervan.

Wie zou je nog eens willen ontmoeten? Dat is Erwin Wurm. Als student vond ik hem al een held, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Cruijff.

Wat vind je de mooiste plek van Delft? Ik vind het heerlijk om 's morgens vroeg de binnenstad te zien ontwaken. De Doelentuin vind ik een intiem stukje Delft.