Eén van de Benfried-medewerkers bij het assortiment (tuin)gereedschappen. (foto: ML)
Eén van de Benfried-medewerkers bij het assortiment (tuin)gereedschappen. (foto: ML)

Onbezorgd een zomer in eigen tuin tegemoet samen met Benfried

DEN HOORN - Het tuinseizoen staat op het punt van beginnen. Als de zomer echt begonnen is, wil iedereen lekker van het mooie weer genieten in zijn eigen tuin. Onbezorgd genieten graag, zonder dat er nog in gewerkt hoeft te worden. Met Benfried aan de Hooipolderweg 1 in Den Hoorn ben je aan het juiste adres.
Benfried in Den Hoorn is gespecialiseerd in het leveren van alle soorten tuinmaterialen en benodigdheden aan hoveniers en particulieren. Denk hierbij aan tuinhout en sierbestrating. Van die laatste productgroep staan op het terrein aan de Hooipolderweg meer dan duizend soorten tentoongesteld, zoals voorbeelden van natuursteen, tuintegels en klinkers. "Momenteel is het bij ons heel druk als het gaat om tuinmaterialen, hout en bestrating", zegt Sander Koop. "Schuttingen, vlonders, stenen voor bloembakken, iedereen heeft zo z'n eigen wensen voor de tuin. Dat is inmiddels echt het verlengde van de woonkamer geworden voor veel mensen".
Sta je rond te kijken op het terrein van Benfried, dan zul je ook de nieuwe heftrucks tegen komen. Stenen en hout af en aan brengend op eigen terrein. "We zijn overgegaan op elektrisch aangedreven heftrucks, met minder uitstoot. Ze zijn bovendien veel stiller, zonder aan kracht verloren te hebben. Zo stil, dat ze achterop een lamp moeten hebben, omdat ze echt vrij onopvallend rond rijden."
Iedere dag worden bij de, overigens nieuwe, logistieke ingang aan de Hooipolderweg tussen twee en vier ladingen hout en steen afgeleverd. Door het bedrijf wordt geprobeerd deze de volgende dag al uit te venten. "Ladingen worden opgehaald door hoveniersbedrijven of afgeleverd op locatie", zegt Koop.
Actueel voor tuinbezitters is de buxus mot. Die kan flinke schade toebrengen aan buxusstruiken, die helemaal kaal gevreten worden. In de Gemeente Midden-Delfland zijn hier de laatste tijd voorbeelden genoeg van. Hier heeft Benfried zowel chemische als biologische oplossingen voor. "Eén daarvan van Pyretrum, op basis van een giftige stof die uit margrieten wordt gehaald. Bij ons in de winkel verkrijgbaar." Over die winkel gesproken: die beslaat 600 vierkante meter en er staan ongeveer 25.000 artikelen opgesteld. Van tuingereedschap, hamers en zagen tot en met boormachines, bladblazers, werkschoenen, tuinhandschoenen, maar ook vijvermaterialen en tuinverlichting van In-Lite voor een fantastisch lichtbeeld. Kom langs en zorg dat je straks echt onbezorgd in de tuin kan zitten! Telefoon: (015) 256 93 56. Internet: www.benfried.com.