SONY DSC
SONY DSC Foto:

Huis te koop wordt aangeboden door Van Daal Makelaardij

DELFT - John Spierings en Brigitte de Vries wonen sinds 2003 met veel genoegen in een woning in de wijk Buitenhof aan de rand van Delft.

Een woning met aan de achterkant een landelijk uitzicht over het groen en een prachtige waterpartij. De twee dochters woonden hier tot voor kort ook nog, maar die studeren inmiddels in respectievelijk Utrecht en Amsterdam. Ze wonen op kamers en hebben daar hun sociale leven. Hoewel ze in de weekenden uiteraard nog regelmatig bij hun ouders komen logeren. "Het feit dat wij hier nu met z'n tweeën overgebleven zijn, is één van de hoofdredenen dat we gaan verhuizen", zegt John. "Zelf begin ik de pensioengerechtigde leeftijd te benaderen. Om alles voor te zijn gaan we gelijkvloers wonen. In onze zoektocht stuitten we op een nieuwbouwappartement in Zoetermeer. Daar hebben we voor gekozen." Ze hebben hier altijd helemaal naar hun zin gewoond. Toen ze het kochten, hebben ze eerst een aantal dingen ingrijpend laten veranderen. Beneden hebben ze onder meer een half open keuken gecreëerd. "De keuken bevond zich eerst aan de tuinkant, maar die hebben wij naar de straatkant verplaatst", legt John uit. "Zodoende hebben we het zitgedeelte van de woonkamer aan de tuinkant, het daar aanwezige venster is verlaagd. Je kijkt mooi naar buiten de tuin in, met daarachter het prachtige uitzicht op de natuur." De aanpassingen in de woning zijn naar ontwerp van een binnenhuisarchitect uitgevoerd. Zo is de houten trap vervangen door een gedeeltelijk uit triplex vervaardigde trap. "Onder de trap is handige bergruimte gecreëerd en de toiletruimte is een stukje verlengd", aldus John. De hele begane grond is voorzien van een hardhouten parketvloer. De woonkamer is in totaal 7.70 bij 8.17/4.30 meter. De half open keuken is 4.30 bij 3.70 meter. Er is een afscheidingswand, maar die reikt niet tot aan het plafond en deels ook niet helemaal tot aan de zijwand. "Er is dus altijd een leuke conversatie mogelijk tussen degene die aan het koken is en degene die zich in de woonkamer bevindt", zegt John. De Siematic keuken zelf is luxe afgewerkt, met een marmeren werkblad en Imperial/Miele inbouwapparatuur. Onder meer een drukstoomoven, een gewone oven, een koel-vriescombinatie, een vaatwasser en een luxe kookplaat met een afzuigkap. De mooie tuingerichte woonkamer heeft vanwege het verlaagde venster en de schuifpui naar de tuin veel lichtinval. Het is een brede en diepe achtertuin met een achterom. "Het leuke is, dat je altijd een plaatsje in de zon of in de schaduw op kan zoeken", gaat hij verder. Aan de voorkant is er een fietsenberging, die van binnen te bereiken is, met ook de opstelplaats voor de wasmachine en de droger.
Op de eerste verdieping ligt ook een mooie houten parketvloer. Hier zijn twee slaapkamers, waarvan de voorste een dakterras heeft. "Daar kun je lekker buiten zitten, maar dat is ook ideaal voor de was." Er is een moderne badkamer met een bad, een aparte douche en een wastafelmeubel. Er is een aparte toiletruimte.
"Op de tweede verdieping zijn de twee slaapkamers bij elkaar getrokken", zegt John. "De achter- en voorslaapkamer hebben een open verbinding, met toegang naar de extra gemaakte badkamer." De badkamer heeft een inloopdouche, een dubbele wastafel en een apart toilet. Ook deze hele verdieping heeft een mooie parketvloer.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding