Jubileum-tentoonstelling rond de Oude Kerk

DELFT - De 2e jubileumtentoonstelling van Fotoclub FC'59, in het jaar dat de club 60 jaar bestaat, zal worden gehouden van vrijdag 21 juni tot vrijdag 13 september 2019.

Deze tentoonstelling zal bestaan uit 28 grote fotopanelen van maar liefst 2.45 m. breed voor de eeuwenoude muren rond de Oude Kerk in Delft. De club is op 9 december 1959 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een levendige club met 45 leden die elke veertien dagen bij elkaar komen en dan allerlei onderwerpen over fotografie met elkaar bespreken. Dit jubileumjaar moest met iets bijzonders worden gevierd. Daarom heeft de club gekozen voor deze fraaie buiten expo. Leden van de fotoclub hebben hun beste fotowerk geselecteerd en willen dit graag aan heel Delft presenteren. De tentoonstelling zal feestelijk worden geopend door burgermeester Marja van Bijsterveldt. Als u in de gelegenheid bent om te gaan kijken raden wij u dit zeker aan. De Oude Kerk is gelegen aan de Heilige Geestkerkhof 25, 2611HP, Delft. Verdere informatie over de fotoclub vindt u op www.fc59delft.nl.

Sportmiddag

DELFT - Kerkgebouw "het Boek" aan de Sandinoweg 151 bestaat vijf jaar en dat wordt dit jaar gevierd met verschillende activiteiten.

Op 15 juni organiseert de jeugd van deze kerk een sportmiddag voor jeugd uit Tanthof. Een middag met diverse spellen, voetbal, bootcamp, frisbee, volleybal, kubb, waar ontmoeting centraal staat. De middag is bedoeld voor jeugd vanaf 12 jaar en vindt plaats op de sportvelden van Tanthof van 14.15 uur tot 16.30 uur. Aansluitend is er van 17.00 uur tot 20.00 uur een BBQ in de mooie tuin van "het Boek". Graag van tevoren aanmelden. Dit kan via de QR-code op de poster of via www.bit.ly/tanthof.

Spreekuur voorouderonderzoek in Stadsarchief

DELFT - Op woensdagmiddag 12 juni is er een inloopspreekuur over voorouderonderzoek.

Dit spreekuur is elke 2e woensdag van de maand van 14.00 uur tot 16.00 uur in Stadsarchief Delft, Gantel 21, Den Hoorn. Het spreekuur wordt verzorgd door enkele bestuursleden van de Nederlandse Genealogische Vereniging afdeling Delfland en is gratis toegankelijk voor leden en niet-leden. U bent van harte welkom. Wilt u beginnen met stamboomonderzoek naar uw voorouders en weet niet hoe dat moet? Bent u vastgelopen met uw onderzoek of tijdens het onderzoek zijn er vragen ontstaan? Wij helpen u graag met uw vragen over stamboomonderzoek en familiegeschiedenis. De vragen hoeven niet specifiek over Delft of Delflanden te gaan, in principe is dit inloopuur bedoeld voor onderzoek in heel Nederland. Het is niet zo dat wij een stamboom voor u maken, maar wij willen u graag op weg helpen.