Als DHC zondag in Sneek wint,is het nog maar twee zeges verwijderd van promotie naar de hoofdklasse. (foto: Roel van Dorsten)
Als DHC zondag in Sneek wint,is het nog maar twee zeges verwijderd van promotie naar de hoofdklasse. (foto: Roel van Dorsten) Foto:

DHC mag blijven hopen op promotie

DEN HAAG - DHC plaatste zich donderdagmiddag middels een 2-3 overwinning na verlenging voor de volgende ronde van de nacompetitie.

Daarom reist de stadionclub zondagmiddag af naar Sneek, waar een ontmoeting met SWZ Bozo Sneek wacht. "Ik vind het een schande dat wij zondag weer uit moeten spelen", mokt trainer Rob de Lange. "Wij hebben al een wedstrijd van 120 minuten in de benen en mogen drie dagen later weer opdraven. Daarbij zitten we drieƫnhalf uur in de bus, omdat de Afsluitdijk is afgesloten, terwijl zij twee weken rustig naar die wedstrijd hebben kunnen toewerken."
De Lange is tevreden over het spel dat zijn ploeg donderdagmiddag op de mat legde. "Afgezien van het eerste kwartier, waarin we stonden te slapen, hebben we gedomineerd. We hebben een jong elftal dat hoog druk zet en mooi aanvallend voetbal speelt, waar we ook resultaat aan weten te koppelen. Dat zag je tegen Westlandia voor de Haaglanden Voetbal Cup en donderdagmiddag was het niet anders."
Ondanks de plaatsing voor de volgende ronde loopt De Lange niet voorop in de polonaise. "We hebben nog niks. Als we zondag winnen, zijn er nog twee wedstrijden te gaan. Wel is het mooi dat die jonge jongens ervaring opdoen."