Kunnen insecten zwemmen?

DELFT - Sinds 2014 vinden elk jaar de Slootjesdagen plaats. Tijdens deze dagen organiseren IVN-natuurgidsen in heel Nederland diverse activiteiten, geschikt voor jong en oud. In Delft organiseren de Delftse Natuurwacht en IVN-Delft twee activiteiten in het weekend van 8 en 9 juni. Samen gaan we de wonderen van de onderwaterwereld ontdekken. Welke dieren leven er in en rond de sloot, welke planten groeien er en wat is de waterkwaliteit van de sloot. Schepnetten, witte bakken, zoekkaarten en alle andere benodigde materialen zijn aanwezig. Hiermee mag iedereen aan de slag. De zelf geschepte dieren kun je in die witte bakken en loeppotjes bekijken. Hoe bewegen ze? Hoe halen ze adem? Wie eet wie op? Zoek mee naar een kikkervisje, watertijger, bootsmannetje of zwemwants. Vind je het spannender om het leven onder water in de sloot zelf te bekijken? Dat kan! Met onze onderwaterkijker. Trek wel geschikte kleding aan, bij voorkeur geen blote benen en voeten.
Zaterdag 8 juni start de activiteit op 10.00 uur bij de Natuurschuur, Linnauespad 3 in de Delftse Hout, het clubhuis van de Natuurwacht. We lopen samen (met groep 10-12) naar de sloot en het duurt tot 12.00 uur.
Zondag 9 juni is de activiteit van 14.00uur – 16.00 uur in Tanthof, op de hoek van Ivoorkust en de Nigeriastraat, nabij Basisschool De Bron. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. Zie ook: www.ivn.nl/slootjesdagen-2019.