Mylène Faas (l.) als vrijwilliger aan het werk tijdens het EK Damesvoetbal in 2017
Mylène Faas (l.) als vrijwilliger aan het werk tijdens het EK Damesvoetbal in 2017 Foto:

Mylène vindt het spelletje vooral leuk

DELFT - Verdedigende middenvelder ('Ik speel op de 6 of de 8') Mylène Faas degradeerde dit jaar met haar team Lyra naar de 2e klasse.

Het kampioenschap een jaar ervoor, met het beste doelsaldo en maar liefst 24 ongeslagen duels, kreeg helaas geen positief vervolg. De ploeg wist in april nog wel de Westlandse Super Cup te winnen van Maasdijk (2-1), maar moet het volgend seizoen dus weer een treetje lager gaan proberen. De Delftse denkt dat haar team weer vol voor promotie moet kunnen gaan. "Ja, wij zullen toch de te kloppen ploeg zijn. Met een beetje geluk, kunnen we weer meedoen om de prijzen."
Mylène streek bij Lyra neer na avonturen bij Concordia, vanaf de F-jes tot aan haar 17e, en Westlandia: twee seizoenen. Inmiddels is ze al vier jaar een gewaardeerde kracht op het middenveld. "Mijn sterke punten? Ik ben redelijk technisch, 'zie' het spelletje en mijn pass over de grond is goed."
In haar Concordia-tijd speelde ze bijna elk jaar in het vertegenwoordigende elftal van de KNVB, district West II. "Daar speelde ik samen met Lineth Beerensteyn, één van de huidige spitsen binnen de WK-voetbalselectie. Ook middenvelder Victoria Pelova, onlangs van ADO Den Haag naar AJAX getransfereerd, ken ik. Zij speelde voorheen ook bij Concordia." Hoewel Mylène geen echte idolen heeft, springt Donny van de Beek er wat haar betreft wel uit. Zelf heeft ze geen al te hoge ambities. "Ik vind het spelletje gewoon leuk. Het is een teamsport, je moet het samen doen. Met z'n allen heb je ook veel lol. Twee jaar geleden was ik vrijwilliger tijdens het EK in Nederland. Toen bemande ik de fanzone in Rotterdam, waar het Nederlands Team ook een wedstrijd speelde, op Het Kasteel. Als tegenprestatie kreeg ik kaarten voor de halve finale in Enschede." Ook dit jaar gaat Mylène, die in september start met een studie Sportmanagement in Utrecht, ervoor zitten. "Als de aanvangstijden een beetje te doen zijn, zit ik voor de buis."