De selectie van Vitesse Delft met Sjoerd van der Kolk op de achterste rij (derde van rechts), naast trainer John Hage (Foto: Koos Bommelé)
De selectie van Vitesse Delft met Sjoerd van der Kolk op de achterste rij (derde van rechts), naast trainer John Hage (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Vitesse Delft volop in de race om promotie

DELFT – Wie halverwege dit seizoen had voorspeld dat Vitesse Delft nacompetitievoetbal zou spelen, had waarschijnlijk verwacht dat dat om lijfsbehoud zou zijn. Niets is minder waar: de Tanthofbewoners zijn slechts drie zeges verwijderd van promotie naar de eerste klasse.

Door Alphons de Wit jr.

Halverwege het seizoen stond de ploeg van trainer John Hage nog onderaan. Aan het eind van de rit bezet Vitesse Delft een keurige zesde plaats op de ranglijst., dankzij een eindsprint van jewelste. Aanvoerder Sjoerd van der Kolk zag dat zijn ploeg gedurende het seizoen een ontwikkeling doormaakte.
"We begonnen met een hele nieuwe selectie en ik ben zelf ook nieuw bij de club. Veel jonge jongens en maar een paar met de benodigde ervaring op dit niveau. Dat moet je in elkaar zien te passen, dat had wat tijd nodig. In de eerste seizoenshelft zat het vaak niet mee, na de winterstop juist wel. Op enig moment bleven we een wedstrijd of tien na elkaar ongeslagen en pakten we de derde periode."

Blessures
"Voor de winterstop hadden we nogal wat last van blessures, terwijl de trainer nu een keuze kan maken uit een arsenaal van een man of zeventien à achttien."
Van der Kolk, mits fit, is een vaste waarde voor trainer John Hage. "We zijn afgelopen zomer beide van Quick overgekomen. Ik denk dat ik met mijn ervaring en overzicht waardevol ben voor de ploeg. Natuurlijk praat ik vaak met John, maar dat geldt voor meer jongens. Hij is heel open en benaderbaar."
De verdediger heeft geen spijt van zijn overstap. "Ik ken de club omdat mijn broer Wouter er speelde. Het is een heel warme club, met goede begeleiding en veel vrijwilligers. Alles wordt tot in de puntjes geregeld." Zaterdag staat voor Vitesse Delft de eerste wedstrijd in de nacompetitie op het programma. "Ik ken wat jongens van onze tegenstander, DSO, dus de psychologische oorlogsvoering is al begonnen. Het klinkt een beetje als een cliché, maar dit zijn altijd wedstrijden op zich. Wij denken dat we kunnen winnen, maar daar zullen ze in het Zoetermeerse kamp zelf ook van overtuigd zijn."