De selectie van VV Schipluiden in slagorde voor de tribune (Foto: Koos Bommelé)
De selectie van VV Schipluiden in slagorde voor de tribune (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Marcel van Duijn wil in Schipluiden
een afscheidscadeautje achterlaten

SCHIPLUIDEN - Schipluiden heeft nog alles om voor te spelen. Voor het eerst sinds het kampioenschap in de vierde klasse mogen de Midden-Delflanders via de nacompetitie promotie naar de tweede klasse te bewerkstelligen.

Dat is een puike prestatie, vooral gezien het feit dat de ploeg van Marcel van Duijn de afgelopen twee seizoenen hun wedstrijden relatief anoniem in de middenmoot van de derde klasse afwerkte. Dat was dit seizoen wel anders. Na een wat tegenvallende start die zich kenmerkte door enkele nederlagen en veel gelijke spelen, werd vanaf eind oktober tot eind maart een ongeslagen reeks neergezet. Dit resulteerde tot winst in de tweede periode en de daaruit voortvloeiende deelname aan de nacompetitie.

Ongeslagen reeks
Na die ongeslagen reeks werd in een rechtstreeks duel om de koppositie met 5-6 verloren van Wateringse Veld Kranenburg. "Dat was een knotsgekke wedstrijd", herinnert trainer Marcel van Duijn zich. "Vanaf dat moment was de titel uit zicht en werd het vizier gericht op de nacompetitie. Dat kwam wel even aan: het weekend erop verloren we met 2-1 bij HVV Hercules, waarvan we in de eerste seizoenshelft met 8-2 wonnen. Daarna hebben we het seizoen uitgespeeld."

Verklaring
Dat ging niet zonder slag of stoot: van de vier wedstrijden die volgden, werden er twee gewonnen en twee verloren. "Maar daar hebben we voor onszelf een goede verklaring voor. Een aantal jongens was geblesseerd of kwam net terug van een blessure, waardoor we geen risico wilden nemen. Inmiddels zijn we weer helemaal fit en richten we ons natuurlijk compleet op de nacompetitie. Er heerst een gezonde spanning en we hebben er zin in. We zijn drie wedstrijden verwijderd van de tweede klasse."

Grote kans
Daarin treedt Schipluiden zaterdagmiddag in Waddinxveen aan tegen Be Fair. "Ik heb hen afgelopen week aan het werk gezien en de coaching in de wedstrijd tegen KMD overgelaten aan mijn assistent Rob de Jong. Ik heb hun kracht gezien, maar ook de zaken waar we ze wellicht pijn kunnen doen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we een goede kans maken op promotie."
Van Duijn, die na dit seizoen vertrekt, hoopt dat zijn periode bij Schipluiden nog drie wedstrijden duurt. "Het zou heel mooi zijn om mijn periode hier met promotie te besluiten. Als dat niet lukt, zou dat voor mezelf een grote teleurstelling zijn. Ik weet dat binnen de club het behalen van de nacompetitie al als een prijs wordt gezien, maar ik wil meer. Ik weet dat we zoveel kwaliteit hebben als we compleet zijn, dat ik dat graag in de tweede klasse zou willen zien. Het zou een prachtige afsluiting van twee mooie jaren zijn. Ik gun het iedereen hier, want dit is een geweldige club met fantastische mensen."