Blije gezichten bij Eva Eykelenboom van de KinderAcademie en Peter Storm van Kiwanis.
Blije gezichten bij Eva Eykelenboom van de KinderAcademie en Peter Storm van Kiwanis. Foto:

Delfts Blauw Water helpt KinderAcademie

DELFT - Weer een doel bereikt! Dankzij het Delfts Blauwe Water project van Kiwanis kan projectleider Eva Eykelenboom van de KinderAcademie reflectieboeken bekostigen.

Eva legt het graag uit: "In die boeken noteren de kinderen na elke les wat ze geleerd hebben en wat ze nog kunnen verbeteren."
In de Delftse KinderAcademie gaan kinderen uit groep 7 en 8 vrijwillig twee jaar lang op zondagmiddag naar school. Dit schooljaar werd onder meer aandacht besteed aan duurzaamheid. Er werd zwerfvuil geraapt op het strand. Er werd nagedacht over energie-opwekking en er werd een eigen versie van Levend Stratego ontworpen. Per schooljaar zijn er 30 lessen, waarvan ongeveer een derde uitstapjes zijn naar een bedrijf of organisatie.

Gastdocent
"Tijdens de overige lessen komt er een gastdocent op bezoek bij het gebouw van Woonbron, onze hoofdlocatie. Van half twee tot half vijf leren de kinderen omgaan met vaardigheden die ze later goed kunnen gebruiken." Het gaat daarbij om wat genoemd wordt 'vaardigheden van de 21e eeuw'. Creatief denken en handelen is daar een voorbeeld van. Andere voorbeelden zijn samenwerken, probleemoplossend denken en handelen en uiteraard alles wat met informatica en sociale media te maken heeft.
Kiwanis-lid Peter Storm draagt de Kinderacademie een warm hart toe.
"Ik vind het geweldig wat die instelling doet. Daarom ben ik blij dat we ze als club kunnen helpen, samen met de deelnemende horecabedrijven. Ik nodig hierbij trouwens ook andere bedrijven uit zich bij het project aan te sluiten."
Eerder kon de Kiwanisclub een tweede serie poppen schenken aan de kinderafdeling van het RdGG.
Deze horecagelegenheden schenken Delfts Blauw Water: Restaurant Kruijdt, De Wijnhaven, Il Tartufo, De Kurk, Il Peperoncino en De Verbeelding.