Ook lopers, ondersteund door een racerunner en professioneel begeleid, spanden zich in tijdens het Golden Ten spektakel in de binnenstad
Ook lopers, ondersteund door een racerunner en professioneel begeleid, spanden zich in tijdens het Golden Ten spektakel in de binnenstad Foto: Roel van Dorsten

Een dag dat alles samenkomt in Delft

DELFT - Wat was het weer een gezichtsbepalende, succesvolle editie! De 32ste Trompper Optiek Golden Tenloop in de binnenstad van Delft trok weer veel deelnemers. Het maximum aantal!


Wederom kon het bordje 'uitverkocht' al snel op het evenement worden geplakt. Achter de rekken en langs de hele route hadden honderden toeschouwers zich opgesteld om maar niets van het spektakel te hoeven missen!

Delfts sportevenement
Een evenement dat tot vèr over de landsgrenzen bekendheid heeft is de Trompper Optiek Golden Tenloop. Delfts grootste sportevenement trekt op Hemelvaartsdag vele hardlopers naar de Burgwal om in een fantastische sfeer een sportieve prestatie neer te zetten.
Met een gevarieerde route door mooi Delft biedt het bij uitstek de mogelijkheid om ieder op z'n eigen niveau een prestatie neer te zetten.

Delfts Goed Doel
Diverse initiatieven komen dan ook samen bij deze loop. Van bedrijvenloop tot race-runners en Samen sporten. Daarnaast wordt een cheque gedoneerd aan een Delfts goed doel, dit maal de Herman Broerenschool.
Het organiseren van deze 'succesloop' ligt in handen van AV de Koplopers in samenwerking met tal van sponsoren en begunstigers.

Maximum aantal
Deelname van ruim 5.000 lopers, waarbij dit jaar het maximum aantal werd ingeschreven, zorgt voor een druk, maar zéér gezellig evenement. Na de prijsuitreikingen nog even met iedereen nagenieten bij 'de after party' op de Beestenmarkt.


Editie 2020
Zet nu maar alvast de start van de inschrijving in de agenda: 14 februari 2020 om 20.00 uur. Dit wil je niet missen!