Audicien Nathalie van Gaalen met een oortrompet.
(foto: Anne Bloemendal-de Groot)
Audicien Nathalie van Gaalen met een oortrompet. (foto: Anne Bloemendal-de Groot)

'Hoortoestellen door de jaren heen' bij Van der Leeuw Horen

DELFT - In de winkel Van der Leeuw Horen is tot 4 augustus de mini-tentoonstelling 'Hoortoestellen door de jaren heen' te bewonderen. Van der Leeuw Horen heeft deze antieke hoortoestellencollectie in huis gehaald ter gelegenheid van de 150e verjaardag van hoortoestellenproducent GN


Bijzondere prestatie
"Een bijzondere prestatie", dacht Rob van der Leeuw, eigenaar van Van der Leeuw Horen, toen hij hoorde dat GN Hearing dit jaar al 150 jaar bestaat. Vorig jaar vierde Rob van der Leeuw zelf nog de 50e verjaardag van zijn optiekzaak Van der Leeuw Optiek en dit jaar viert Van der Leeuw Horen haar 5-jarig bestaan.
"Het is niet niks om in deze steeds maar weer veranderende tijden zolang te blijven bestaan. Dat GN Hearing al 150 jaar bestaat is natuurlijk een bijzondere prestatie. Dat willen wij niet zomaar voorbij laten gaan'', vertelt Van der Leeuw.

Antieke hoortoestellen
En wat is er leuker dan die 150 jaar innovatie te vieren met allerlei verschillende hoortoestellen door de jaren heen?
"Je kunt je voorstellen dat 150 jaar geleden de hoortoestellen er heel anders uitzagen", lacht Rob van der Leeuw.
"We zijn op zoek gegaan naar antieke materialen. We hebben zelfs een oortrompet gevonden uit de 19 e eeuw!" vertelt Van der Leeuw. Samen met GN ReSound heeft Van der Leeuw Horen een mooie tentoonstelling samengesteld, van koolstof- en buizentoestellen uit de 20e eeuw tot het nieuwste ReSound toestel.
De tentoonstelling is gewoon in de winkel te bewonderen.

150 jaar GN Hearing
Het hoortoestellenmerk ReSound is onderdeel van bedrijf GN dat al in 1869 werd opgericht door C.F. Tietgen. Hij voorzag toen al dat onze wereld steeds meer verbonden zou zijn. In de eerste instantie hield GN zich alleen bezig met de ontwikkeling van telegraafkabels en radiotelefoons. In 1977 ging GN zich voor het eerst verdiepen in hoortoestellen. Sindsdien zijn de GN hoortoestellen uitgegroeid tot één van de meest populaire en innovatieve hoortoestellen van Nederland. Zo brachten GN Resound in 2018 nog 's werelds eerste Premium-Plus hoortoestel op de markt: ReSound LiNX
Quattro™. Een innovatief oplaadbaar hoortoestel met een natuurlijke geluidsbeleving.

Openingstijden
De mini-tentoonstelling 'Hoortoestellen door de jaren heen' is nog tot 4 augustus te bewonderen in de winkel Van der Leeuw Horen tijdens de reguliere openingstijden:

- Maandag 13.00 - 18.00 uur
- Dinsdag 09.00 - 18.00 uur
- Woensdag 09.00 - 18.00 uur
- Donderdag 09.00 - 18.00 uur
- Vrijdag 09.00 - 18.00 & 19.00 - 21.00 uur
- Zaterdag 09.00 - 17.00 uur

Van der Leeuw Horen
U kunt bij Van der Leeuw Horen terecht voor alles rondom het horen. Heeft u het gevoel dat u minder goed hoort, bent u op zoek naar gehoorbescherming of wilt u advies of een second opinion? U bent altijd welkom in onze winkel in Delft. U krijgt onafhankelijk advies en samen kijken we welke hooroplossing het beste bij u past. Kom gerust een kijkje nemen, gratis en zonder enige verplichting.
Koornmarkt 82
2611 EJ Delft
015 - 82 00 321
vanderleeuwhoren.nl