Kinderen genieten tijdens een van de ponykampen van Manege Ypenburghoeve
Kinderen genieten tijdens een van de ponykampen van Manege Ypenburghoeve Foto:

Open Dag op 9 juni bij manege Ypenburghoeve

YPENBURG – Paardrijden is leuk én heel rustgevend. Er gaat zelfs een therapeutische werking van uit. Bij pensionstal en manege De Ypenburghoeve is jong en oud welkom om dat te komen ervaren. Met de Delftse Hout en de Dobbeplas in de buurt is succes en plezier verzekerd.

Pensionstal en manege De Ypenburghoeve richt zich op een brede doelgroep. Of, zoals oprichter en eigenaar Wielly Dewus het verwoordt: "Wij houden van paarden en pony's en vinden dat dat voor iedereen toegankelijk moet zijn, qua leeftijd én qua prijs. Wij verzorgen lessen voor zowel kinderen als volwassenen en we houden de prijs laag."
De manege beschikt over twee buitenbakken en twee binnenrijhallen alsmede een twaalftal zogenaamde 'paddocks' en een stapmolen. Een leskaart voor doordeweeks in de ochtend is te koop voor 100 euro (tien lessen). Voor starters is er een speciaal 'opstaptarief' van 50 euro voor vijf lessen.
De Ypenburghoeve houdt op zondag 9 juni een Open Dag. Belangstellenden zijn welkom om kennis te maken met de manege om zo een beeld te krijgen van alle activiteiten. Er is genoeg te beleven: een rommelmarkt, clown acts, demonstraties, een schminkhoek en kinderen kunnen gratis ponyrijden. Voor kinderen worden in de zomermaanden drie vijfdaagse ponydagkampen georganiseerd in de periodes 22 t/m 26 juli, 29 juli t/m 2 augustus en 26 t/m 30 augustus. Tussen 09.00 en 17.00 uur is er een gezamenlijk ontbijt en lunch en vele activiteiten in de natuur. Elke kampweek wordt afgesloten met een bonte avond.
Pensionstal & manege Ypenburghoeve is gevestigd aan de Brasserskade 237H, telefoonnummer 06-13977257 of 06-43063002. De accommodatie is zeven dagen per week geopend. Zie: www.ypenburghoeve.nl of Facebook: www.facebook.com/Ypenburghoeve.