Ideaal Zorg houdt ermee op
Ideaal Zorg houdt ermee op Foto:

Ideaal Zorg is gestopt per 1 juni

DELFT – Ideaal Zorg is niet meer. Het bedrijf is gestopt per 1 juni 2019. Personeel én clienten zijn overgegaan naar, respectievelijk overgedragen aan andere zorgaanbieders in de regio.

Ideaal Zorg startte in de lente van 2016 enthousiast en voortvarend met de bedoeling een nieuw zorgconcept te introduceren in Delft: verzorging, verpleging en begeleiding bij de cliënt aan huis met als extra: ondersteuning en advies op het gebied van indicaties. Het zorgbedrijf onderscheidde zich onder meer door alerte preventie.
"Met pijn in het hart hebben we moeten besluiten te stoppen", vertellen bestuurders en oprichters Peter Hermans en Wim Bender. "Om goed te kunnen voortbestaan moesten we eigenlijk twee keer zo groot worden als nu. Aan een gebrek aan werk lag het niet, werk genoeg. De belangrijkste reden om te stoppen was dat we niet voldoende goed en gekwalificeerd personeel konden werven voor de zorgtaken in onze diensten. We hebben Ideaal Zorg met veel plezier opgebouwd en vinden het jammer dat we er een punt achter moeten zetten".
Met weemoed kijken de twee mannen terug op de afgelopen drie jaar. "We willen in elk geval onze cliënten en oud-cliënten bedanken voor het vertrouwen. En natuurlijk ook de huisartsen en hun medewerkers, het transferpunt en de medewerkers op de diverse poli's van het Reinier de Graafgasthuis waarmee we prettig hebben samengewerkt".
De afwikkeling is goed verlopen. "We zijn heel blij dat het grootste deel van ons team een baan heeft gevonden in het team voor wijkverpleging van Florence in Delft. We nemen onze kwaliteiten mee naar deze nieuwe werkplek. De cliënten zijn allemaal overgedragen aan andere zorgaanbieders in Delft. We wensen hen sterkte en een goede gezondheid de komende tijd", besluiten de scheidende bestuurders.