SCHIPLUIDEN - Schipluiden heeft komend seizoen weer een standaard dameselftal. Peter van Oijen, lid van de technische commissie legt uit hoe dit tot stand kwam.

- Een dameselftal... Leuk!
"Ja, dat hebben we in het verleden ook al gehad en nu diende zich een heel team aan. Ze spelen nu bij Delft, maar wilden daar weg. We hebben ze met open armen ontvangen."

- Hoe doen jullie dat in de jeugd?
"Voorlopig zitten er één of twee in een afdeling en die doen met de jongens mee. Als dat er meer worden, kunnen we natuurlijk ook meisjeselftallen vormen."
- Hoe ver zijn jullie met de senioren?
"We hebben nu dat elftal en ook uit Schipluiden zelf hebben wat meiden zich aangesloten. Voor komend seizoen zijn we nog op zoek naar een trainer voor de dinsdag en de donderdag, een leider en een sponsor. Zij kunnen zich te allen tijde bij ons melden."

- Leuk voor de club...
"Ja, zeker voor wat betreft de continuïteit binnen de vereniging. Als het goed is, hebben we komend seizoen zes herenelftallen en dan dit dameselftal op de zaterdag. Verder is er in het dorp niet zoveel nieuwbouw, dus van buitenaf is de instroom niet heel groot. We zijn heel blij met deze nieuwe impuls binnen de vereniging."