Rapaille geeft op 20 juli in het Flora Theater  voor de laatste keer vol gas
Rapaille geeft op 20 juli in het Flora Theater voor de laatste keer vol gas Foto:

Rapaille kondigt de laatste ronde aan

DELFT - Rapaille Collectief houdt op te bestaan. Het enthousiaste ensemble uit Delft, dat de afgelopen jaren met scherpe teksten en muziek uit alle windstreken furore maakte, bestormt deze zomer ter afscheid nog eenmaal het podium.

"Het wordt tijd dat we gaan slapen en weer nieuwe avonturen dromen…"

Rapaille ontstond als bescheiden vertellerscollectief tijdens Delft Fringe 2014, dat gesproken woord en kleinkunstige chansons ten gehore bracht in overwegend intieme setting. Daarna groeide Rapaille gestaag uit tot een bonte verzameling muzikanten dat tot ver buiten Delft bekendheid verwierf. Van Amsterdam tot Nederweert en van Pampus tot Groningen.

Festivals
Ook festivals als Schippop, Boerol en de Mooi Weer Spelen maakten dankbaar gebruik van de podiumvullende pleziermakers, vertrouwend op hun talent om er overal en altijd een feestje van te maken. Dat talent leidde het collectief langs alle podia, festivals en culturele evenementen in de regio. Een landelijke theatertour in 2016, met als thuishaven het Rietveld Theater, vormt de artistieke kroon op het werk van de jonge vertellers en musici. Het grootste plezier beleefden ze echter hier, in hun eigen 'Delluf'.

Plezier staat centraal op 20 juli in het Flora Theater, wanneer het collectief voor de laatste keer vanaf 21.00 uur de registers opentrekt. In volledige bezetting en met gastoptredens van bevriende muzikanten en dj`s, nodigt Rapaille iedereen uit om de Laatste Ronde te komen vieren. Tot in de kleine uurtjes nog één keer samen Bergen Verzetten en Brommers Kieken, nog één keer een kritisch Nee Niet Wij. Daarna is het voorbij en zijn de heren en dame toch eindelijk echt een keer Morgen Vrij. Toegang is gratis. Zie: www.wijzijnrapaille.nl en Facebook