Tim Zeller scoorde afgelopen zondag tegen SEP met deze halve omhaal op magistrale wijze en verzilverde ook een strafschop. Hij verlaat Full Speed pas als hij 'een grote meneer' is bij de Kerkpolderbewoners.  (foto: Roel van Dorsten)
Tim Zeller scoorde afgelopen zondag tegen SEP met deze halve omhaal op magistrale wijze en verzilverde ook een strafschop. Hij verlaat Full Speed pas als hij 'een grote meneer' is bij de Kerkpolderbewoners. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Bij het 'uitgevoetbalde' Full Speed staan mooie dingen te gebeuren

DELFT - Voor Full Speed zit het seizoen er na het doelpuntrijke gelijke spel van vorige week bij SEP (4-4) op. Zondag wordt alleen nog om de eer gespeeld tegen ODB.

Door Alphons de Wit jr.

Bij aanvang van het seizoen werd op sportpark Kerkpolder, waar Richard Langeveld in ieder geval voorlopig zijn laatste wedstrijd coacht, op meer gehoopt. "Wat dat aangaat kun je zeggen dat het een teleurstellend seizoen is", stelt middenvelder Tim Zeller vast. "Want we hadden gehoopt op een plek in de tweede klasse en niet verwacht dat we daarvoor nu al uitgeschakeld zouden zijn. Het is raar gelopen dit seizoen. We zijn dit seizoen te vaak gemakkelijk op een achterstand gekomen, waarna we er toch nog een gelijkspel uitsleepten. Dan kom je aan het eind van de rit vaak punten tekort."
Zondag tegen SEP liep het even anders: Full Speed kwam op voorsprong, maar vijf minuten later stond het alweer op achterstand. Uiteindelijk kwamen de roodbroeken een klein halfuur voor tijd, mede door twee goals van Zeller, op een 4-3 voorsprong, maar tien minuten voor het eind maakte Pim Hoornweg toch nog gelijk. "Ik denk dat het een prima wedstrijd is om het verloop van dit seizoen te typeren", blikt de 18-jarige middenvelder terug. "We zijn dit seizoen niet of nauwelijks weggespeeld, maar het is te vaak net niet goed genoeg."

Debuut
De jongeling sloot vorig jaar vlak na de winterstop aan bij het eerste elftal. "Op dat moment raakte Danny Hoogendoorn geblesseerd en heb ik mijn debuut mogen maken, toevallig ook tegen SEP. Vanaf dat moment kwam ik vast bij de selectie en ben ik ook eigenlijk nauwelijks meer uit het basiselftal weggeweest."
Ondanks het feit dat Zeller pas wat later in de jeugd bij Full Speed aan kwam waaien, voelt hij zich prima thuis bij de club. "Ik ben begonnen met voetballen bij SVH in Wateringse Veld. Na een uitstapje naar Haaglandia keerde ik er weer terug, maar ik had het er niet helemaal meer naar mijn zin. De jeugdtrainer vertrok naar Full Speed en ik ben hem samen met Rida Aarab, met wie ik nu samenspeel, gevolgd. Ik ben hier hartstikke goed opgevangen en heb me vanaf het begin meteen thuis gevoeld."

Incasseren
De stap van de jeugd naar de senioren heeft de aanvallend ingestelde middenvelder wel als zwaar ervaren. "Vooral fysiek wordt er nu veel meer van je gevraagd. Daarbij zaten we in de eerste helft van dit seizoen natuurlijk in een poule met een aantal vierdeklassers. Daarbij heb ik heel wat schoppen moeten incasseren, maar dat is ook wel goed geweest voor mijn ontwikkeling. In de poule waarin we na de winterstop spelen treffen we meer voetballende ploegen. Dat ligt me beter en je ziet ook dat ik qua goals en assists belangrijk voor de ploeg kan zijn."
Dat komt niet in de laatste plaats door het vertrouwen dat Zeller van trainer Richard Langeveld geniet. "Het is heel fijn om te merken dat de trainer vertrouwen in je heeft en je, ook als je eens een wedstrijd wat minder hebt gespeeld, laat staan. Verder is Richard fijn in de omgang en zijn zijn trainingen goed. Ik vind het vooral heel fijn dat we op de donderdag echt toewerken naar de wedstrijd op zondag. Ik vind het jammer dat Richard zondag alweer voor het laatst onze coach is, want ik zal hem missen. Aan de andere kant verwacht ik heel veel van zijn vervanger Frank Verhaar. Ik merk nu al tijdens wedstrijden dat hij me tips geeft waar ik meteen wat aan heb. Verder heb ik nog nooit training van hem gehad, maar hoor ik van jongens vanuit het tweede dat hij altijd heel goede oefenstof heeft. Daarnaast is hij fijn in de omgang en kun je met van alles bij hem terecht."

Indruk
Zondag maakte Zeller in de wedstrijd tegen SEP indruk door een penalty te verzilveren en de bal met een halve omhaal op magistrale wijze achter keeper Jack Bommelé te laten verdwijnen. "Sinds een tijdje neem ik de penalty's. Toen een aantal jongens er één hadden gemist in competitieverband, heb ik me opgeworpen. Ik heb er tot nu toe drie genomen, waarvan er twee direct raak waren en één in de rebound. Natuurlijk is het leuk om op die manier belangrijk te zijn voor je elftal, maar wat mij betreft ben ik dat nog niet vaak genoeg."
Over een overstap naar een hoger niveau wil hij dan ook helemaal nog niet denken. "Natuurlijk heb ik ook mijn ambities, maar ik wil pas aan andere clubs gaan denken als ik de belangrijkste speler van Full Speed ben. Voorlopig valt er nog genoeg aan mijn spel te verbeteren en valt er hier nog heel wat te leren. Daarbij hebben we op dit moment een jonge ploeg waar nog veel rek in zit. Ik ben ervan overtuigd dat we komend seizoen mee gaan doen om het kampioenschap. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen."