Groep 7B van de Max Havelaarschool na de opschoonactie in De Delftse Hout
Groep 7B van de Max Havelaarschool na de opschoonactie in De Delftse Hout Foto:

Tim schoont De Delftse Hout op met zijn klas!

DELFT - Tim Steendam zit in groep 7B van de Max Havelaarschool aan de Voorstraat in Delft. Op donderdag 23 mei jl. verzorgde hij -gewapend met prikkers en vuilniszakken- samen met zijn klas een grote opschoonactie in De Delftse Hout.

Hoe kwam dat zo ter sprake?
"Elke keer als ik daar in de buurt rij, op weg naar voetbal (Tim speelt bij Concordia, red.), stoor ik me aan de vele troep die tussen het omringende groen ligt. Toen besloot ik eerst naar De Papaver te gaan, om de materialen te halen en om meer informatie in te winnen. Daarna vertelde ik mijn meester over mijn plan en die zei meteen: 'Regel het maar!' En zo gezegd, zo gedaan. Uiteindelijk besloten we met de hele klas te gaan prikken."

IJsje
Dus vertrok de hele klas, 24 leerlingen met de meester en zijn vader Arjan als begeleiders, afgelopen donderdag rond 10.30 uur naar De Delftse Hout. Tussen 11.00 uur en 13.00 werd er geprikt met tussendoor even lekker een kop soep bij het Willem Felsoord, de dagbesteding van Ipse de Bruggen, naast De Papaver. Van camping Delftse Hout kregen de kinderen een ijsje na gedane zaken.

Wat was de totale 'opbrengst' ?
"In totaal hebben we vijf vuilniszakken vol bij elkaar geprikt. Wat het meeste op ons prikpad kwam? Voornamelijk verpakkingsmateriaal van fastfood, plastic flesjes, frisdrankblikjes, sigarettenpeuken, lachgaspatronen en -als bijzonderheden- een trui, fleecedeken en een jerrycan ruitenwisservloeistof.
We hebben Delft in ieder geval iets groener weten te maken. Ik hoop dat mijn klasgenootjes zich ook bewuster worden van dit probleem en in de toekomst anders met zwerfvuil om zullen gaan. De meester zou ook nog kijken of de school hier iets vaker iets mee kan gaan doen in het kader van het project 'Schoon, beloon!' Dus, wordt vervolgd!"