Wordt Kinderboekoloog Eva, hier geportretteerd tijdens de Delftse Tulpenroute, de nieuwe NBD Biblion Jeugdspecialist 2019? (Foto: Koos Bommelé)
Wordt Kinderboekoloog Eva, hier geportretteerd tijdens de Delftse Tulpenroute, de nieuwe NBD Biblion Jeugdspecialist 2019? (Foto: Koos Bommelé) Foto:

Wordt Eva NBD Biblion Jeugdspecialist 2019?

DELFT - De NBD Biblion Jeugdspecialist is als inspirator voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de jonge doelgroep uit te dagen en weet in de bibliotheek en op basisscholen zowel een veilige als een prikkelende leesomgeving te creëren.

Wie wordt de NBD Jeugspecialist 2019? De genomineerden zijn: Connie Fransen van Bibliotheek Amstelland, Karlijn Naaijkens van Bibliotheek Veenendaak en 'onze' Eva Orta van Bibliotheek DOK Delft. Wij, van Delft op Zondag, zijn trots dat we de nominatie van Eva een boost hebben gegeven middels de artikelen waarin zij boeken voor de jongste en iets oudere jeugd de revue laat passeren.

Vrijwilliger
Eva is werkzaam als collectioneur voor DOK Wereld en de Young Adult afdeling van DOK Delft. Ze begon ooit als vrijwilliger voor Taalvisite, thuis voorlezen bij kinderen met een taalachterstand. Daar zag ze met eigen ogen hoe belangrijk taal, zowel geschreven als gesproken, is voor mensen. Nu werkt Eva als collectioneur bij DOK Delft. Daar deelt ze gevraagd en ongevraagd haar liefde voor boeken met bezoekers en collega's. Ze verzorgt de inkoop van boeken en het beheer van de jeugdcollectie op het centrum, en geeft boeken- en collectieadvies. Als 'kinderboekoloog' heeft ze geregeld een podium in de lokale media, de krant Delft op Zondag. Ze werkte aan het opnieuw indelen van de gehele jeugdcollectie, waarbij intensief met de doelgroep is samen gewerkt en de wensen van kinderen als uitgangspunt zijn genomen. Eva haalt haar inspiratie uit verhalen en de mensen die ze schrijven, vertellen en delen.

Juryoordeel
Het oordeel van de jury:
"Eva valt op, omdat ze als Kinderboekoloog via de plaatselijke krant bij alle soorten lezers een onuitwisbare indruk achterlaat."
Woensdag 26 juni wordt de winnaar bekend gemaakt. Duimen dus!